Gyorshír: Gigantikus pénz érkezett a napokban Felcsútra, bármelyik kórház sírva hálálkodna érte

Szinte elkölteni is lehetetlen.

Csillagászati összeget, 2,3 milliárd (2300 millió) forintot hagyott jóvá a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány számára a Magyar Labdarúgó Szövetség ebben a szezonban.

A szövetség adatai szerint pedig a napokban

1,039 milliárd forint érkezett

a felcsúti alapítványhoz – írja a Menedzsment Fórum.

Ezzel a felcsúti akadémia már a teljesen szezonra kiutalt pénzek 82,5 százalékát hívta le március elejére.

Azt nem tudni, hogy a most érkezett több mint egymilliárd forintot egyetlen cég ajánlotta-e fel az alapítványnak, viszont ha ez így lenne, akkor annak a cégnek nagyjából 14 milliárd forintos profitot kellene felmutatnia.

A megalapítása óta egyébként Orbán Viktor kedvenc futballakadémiája már közel 20 milliárd forint állami támogatáshoz jutott.

A lap megjegyzi, hogy a Mészáros Lőrinc nevéhez köthető vállalatok könnyedén osztogatják a milliárdokat, ugyanakkor más csapatoknál komoly gondot okoz a TAO-pénzek lehívása.

Például hiába hagyott jóvá az MLSZ a Kecskeméti Labdarúgó Akadémiának 1,029 milliárd forintot, eddig mindössze 156 millióhoz sikerült csak hozzájutni. Vagy az Alba-Fehérvár Kosárlabda Kft. az elfogadott 1,4 milliárdból mindössze 30 milliót sikerült kivennie.

Ami a látványsportokat illeti, a szövetségek által jóváhagyott 116 milliárd forintból eddig 67,9 milliárdnyi támogatást hívtak le a sportegyesületek, szervezetek. A labdarúgásban és a vízilabdában járnak az élen a lehívásokban.

(mfor.hu / Index / 24.hu)

Valódi Hírek