Afrikai migránsokkal és Macronnal riogatja a hegyfaluiakat a plébános, aki postást is vert már rossz újság miatt (+videó)

A szent embernek nem ez volt az első botrányos akciója.

Plakáton üzent híveinek a Vas megyei Hegyfalu plébánosa, Dóka Ferenc – számolt az RTL Klub Híradója.

A plébános egy olyan plakátot helyezett ki a templom előtti vitrinbe, amelyen Emmanuel Macron francia elnök látható fekete férfiak társaságában, alatta pedig keresztet cipelő szombathelyi diákok.

A plakáton a

„Tessék választani!”

felirat is szerepel, mellettük pedig egy-egy facebookos reakció szimbólum: a dühös fej, illetve a szív.

A vitrinbe helyezett keresztényi üzenet (fotó: nyugat.hu)

A katolikus plébános meglehetősen aktív életet él: korábban ő volt az, aki válogatott kivégzési módszerekkel fenyegette meg azokat, akik cigarettacsikkeket dobáltak be a Mária-szobor elé – persze csak „viccből”.

Tíz éve pedig

azért verte meg a postást,

mert az rossz újságot dobott be neki – sorolták korábbi tetteit az RTL Híradójában.

A plébános nem állt kamera elé, de a Híradónak elmondta, az üzenete szerinte egyértelmű: plakátjával az EP-választásra akarta felhívni a figyelmet.

Az szerinte nem rasszizmus, hogy az egyik választási lehetőség színes bőrű férfiakat tartalmaz, még akkor sem, hogy a kép mellett egyértelműen megjelölte, melyik a kívánatos és melyik nem.

A keresztet cipelő diákok helyén korábban Orbán Viktor és unokája volt látható, de ezt több hívő is kifogásolta, ezért cserélte le Dóka a képet a szombathelyi diákokra.

Az RTL Klub videója:

.
Ha nem tölti be a fenti videót, ezen a linken is megnézheted.

Valódi Hírek