A propagandafelelősöktől megszokott érveléssel vágott vissza az Állami Számvevőszék a DK-nak

Vajon honnan ismerős az érvelés?

Vasárnap Arató Gergely sajtótájékoztatóján azt mondta, pártjuk Domokos László ÁSZ-elnök leváltását kezdeményezi. A DK szerint a számvevőszék „politikai megrendelésre” bírságokkal lehetetleníti el az ellenzéki pártokat.

Az ÁSZ erre reagálva azt írta közleményében:

nem vesznek részt a DK európai parlamenti választási kampányában.

A DK a jogállami kereteket megsértve saját pártpolitikai céljaira próbálja felhasználni az Országgyűlés független ellenőrző szervét, valamint durván megtámadta az ÁSZ elnökét – tették hozzá.

Mint ismert, nemrég az állami cégek a túlóratörvény bevezetését firtató kérdésekre adtak hasonló választ és

kampányfogásnak minősítették egyáltalán az érdeklődést.

Ők nem is bírságolnak szerintük

Az Állami Számvevőszék arra is kitért, hogy számukra nem léteznek ellenzéki vagy kormánypártok, kizárólag ellenőrzött szervezetek vannak, amelyek gazdálkodását a törvényi előírások szerint ellenőriznie kell.

Szerintük az ÁSZ nem hatóság, nincs szankcionálási jogköre, ezért nem szab ki semmilyen „büntetést” vagy „bírságot”. Jogosítványai arra terjednek ki, hogy a párttörvény előírásai alapján, amennyiben a pártok tiltott támogatást fogadtak el, akkor megállapítsa annak az értékét. A megállapított tiltott támogatás jogkövetkezményeit nem az ÁSZ, hanem a vonatkozó törvényi előírások határozzák meg, annak érvényesítése pedig a törvényben meghatározott hatóság kizárólagos jogköre.

Valódi Hírek