Leváltaná az Állami Számvevőszék elnökét a DK, politikai megrendelésekről beszélnek (+videó)

Sorra bünteti az ÁSZ az ellenzéki pártokat.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján közölte:

az ÁSZ az elmúlt hetekben és hónapokban megmutatta azt, „milyen az, amikor egy papíron független állami szerv mégsem független szervezetként működik”.

A számvevőszék „politikai megrendelést látszik teljesíteni, amikor úgy tűnik, hogy a célja az ellenzéki pártok ellehetetlenítése” – fogalmazott.

Arató Gergely hozzátette:

nincs olyan ellenzéki párt, amelyet az elmúlt években ne bírságolt volna meg a volt fideszes képviselő, Domokos László vezette ÁSZ,

amely eközben a Fideszre eddig egyetlen forint bírságot nem szabott ki.

Szerinte az ÁSZ visszaél azzal, hogy a döntéseit nem lehet megtámadni a bíróságon, így „az övé az első és egyben az utolsó szó is”.

Hiába tudjuk bizonyítani, hogy a törvények szerint járunk el, az ÁSZ ezeket az észrevételeket semmibe veszi, és csak bírságol – mondta.

Arató Gergely közölte: a számvevőszékről szóló törvény szerint, ha az ÁSZ elnöke tudatosan megszegi kötelezettségeit, akkor az Országgyűlés kizárhatja. Ez lényegében a leváltását jelenti – mutatott rá.

A DK azt javasolja, hogy az

Országgyűlés mentelmi bizottsága kezdeményezze Domokos László leváltását közös ellenzéki indítványra.

Arató Gergely kérdésre válaszolva azt mondta:

az ÁSZ beavatkozásai nem egyszerűen szakmai hibák, hanem úgy tűnik, kimondottan arra irányulnak, hogy megnehezítsék, vagy lehetetlenné tegyék az ellenzéki pártok működését.

Valódi Hírek