A magyar egészségügy jobban teljesít: Rossz lábát műtötték meg a kórházban

Egy súlyos baleset után nem azt a lábát műtötték meg egy negyvenes férfinak, amelyiket kellett volna – számolt be az Index.

Az eset mintegy két éve történt, a ceglédi Toldy Ferenc kórház sürgősségi osztályán a baleset után meg is műtötték combnyaktörés miatt.

A beavatkozás után csak két hónap elteltével vették észre, hogy eltévesztették a lábat, amit műteni kellett volna, amikor a férfinak már elviselhetetlen fájdalmai voltak.

Az orvosszakértő szerint egyértelműen orvosi gondatlanság és szakmai mulasztás történt, a vizsgálatban azt is megállapították, hogy a szerencsétlenül járt beteg maradandó károsodást szenvedett. A bal lába egy centiméterrel megrövidült, és a csont valamelyest elfordult, így nem csak csavarokkal, hanem lemezzel is rögzíteni kellett.

A férfi az Indexnek azt mondta, szeretett volna peren kívül megegyezni a kórházzal, saját magának hétmillió, feleségének pedig kétmillió forint kártérítési összeget kért a hiba miatt. A kárigényére egy évig nem válaszolt érdemben a kórház, még ügyvédi felszólítást is küldtek nekik.

A kórház addig hallgatott, amíg a portál kérdéseit meg nem kapta. Ezután felgyorsultak az események, elkezdtek foglalkozni az esettel, megszületett a megállapodás és a kártérítést is megkapta.

Valódi Hírek