Életéért rettegett Simicska: Sugárzásmérőt hordott magánál az utolsó hónapokban

Ő már csak ismeri a Fideszt és módszereit.

Sugárzásmérőt vásárolt és tartott magánál Simicska Lajos az Orbán Viktorral folytatott háborúskodása utolsó hónapjaiban, mert olyan információkat kapott, hogy káros sugárzást kibocsátó anyaggal próbálják őt kiiktatni – írja a Direkt36 oknyomozó portál.

A forrását nem fedte fel az oligarcha, de azt elmondta a cégbirodalma vezetőinek, hogy komoly helyről jött a figyelmeztetés.

Az oknyomozó portál több mint 30 olyan forrással beszélt, akiknek közeli rálátása volt Simicska Lajos tevékenységére az elmúlt években.

A cikkből kiderül, hogy Simicska megpróbálta eladni Orbán Viktornak a cégbirodalmát még 2014-ben, de ez a terv kútba esett, majd ezt követte a háború.

A cikk szerint Simicska komolyan gondolta, hogy le fogja tudni győzni a miniszterelnököt, de

fél évvel a választások előtt világos lett számára, hogy az általa támogatott Jobbik képtelen felvenni a versenyt a Fidesszel. Ez az oka annak, hogy a választás előtti hetekben szokatlanul passzív lett.

Arról is beszéltek a Direkt36 forrásai, hogy Simicska videóra vett egy vallomást, amelyben nagyrészt az Orbánnal közös ügyeikről beszélt. Erre egyfajta személyes biztosítékként tekintett, amely csak akkor kerülne nyilvánosságra, ha neki bármi bántódása esne. A videó alapján lehettek kellemetlen információi a miniszterelnökről.

A választások után Simicska egyből bezárta a Magyar Nemzetet és a Lánchíd Rádiót, majd az oligarcha április végén üzente meg Orbánnak, hogy

„ha szabadon eltávozhat, akkor elad mindent”.

Így is történt.

(A portál teljes cikkét itt találod)

Valódi Hírek