Mirkóczki: Ha a Jobbik visszalépett volna pár körzetben, nincs kétharmada a Fidesznek

Szokatlanul önkritikus nyilatkozatot tett a Jobbik szóvivője.

„A Fidesz nem ért el 50 százalékot sem, és ezzel harmadjára is kétharmada lett az Országgyűlésben, miközben a többség nem rájuk szavazott. Tisztelem Vona Gábor stratégiai érzékét, de a választáson a többi ellenzéki párttal együtt bizony mi hibáztunk”

– mondta Mirkóczki Ádám a legfrissebb Magyar Narancsnak adott interjújában.

A Fidesz kétharmada azon múlott, hogy a Jobbik nem lépett vissza 3-5 szimbolikus körzetben.

– tette hozzá.

Mirkóczki szerint a visszalépések generálhattak volna a többi pártnál olyan nyomást, ami alapján ők is visszaléptek volna a javukra. Túlságosan hittek abban, Vonával az élen, hogy a Jobbikhoz hajlanak majd a szavazók.

A jelenlegi tüntetésekről a jobbikos politikus elmondta: igyekeznek nem többet belelátni, mint ami, viszont az a különbség a korábbi megmozdulásokhoz képest, mint a netadós vagy a CEU-demonstráció volt, hogy a parlamenti balhé feltüzelte az embereket.

Nála egyébként a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvény sokkal súlyosabban „esik latba”, mint a túlóra, más kérdés, hogy az emberek ezt másképp látják.

Mirkóczki szerint egy olyan országban, ahol a szakszervezeti világ önállóbb és erősebb, mint nálunk, a törvény kihirdetése napján a fél ország leállt volna.

Ha karácsony előtt leállt volna akár csak egy napra a közösségi közlekedés, a kormány talán megreccsen és lehet, hogy visszakozik

– mondta a Jobbik szóvivője.

Valódi Hírek