Kimondta a bíróság: Hazudott „Terry Black”, amikor Vona Gábort mocskolta

Az előadőművésznek milliós kártérítést kell fizetnie a rágalmaiért.

Szerdán hirdettek ítéletet abban a perben, amit Vona Gábor indított többek között Terry Black (azaz Rácz Károly) és Amanda Elstak (azaz Rási Zoltán Zsolt) ellen

jó hírnév és emberi méltóság megsértése miatt,

miután az alperesek válogatott hazugságokkal haknizták körbe a fideszes szennymédiát, amely rágalmakat itt most meg sem ismétlünk.

Az Alfahír tudósítása szerint alperesek és ügyvédeik nem jelentek meg a tárgyaláson, így Vona Gábor képviselőjén kívül csak az Origo és a Ripost védői voltak jelen.

A felperes kérésére a bíróság zárt tárgyalást rendelt el, végül kimondták, hogy az elsőrendű alperes megsértette a felperes jóhírnevét és az emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogát.

A törvényszék Terry Blacket bocsánatkérésre és kártérítés megfizetésére kötelezte, ahogyan Amanda Elstakot is, aki a Tények 2017. április 25-ei műsorában valótlanul állította, hogy Vona többször is járt a Lokál nevű szórakozóhelyen és Terry Black lakásán is.

A bíró indoklásában elmondta, hogy Terry Black és Amanda Elstak előadása ellentmondásoktól hemzsegett.

Volt, hogy azt állították, hogy Terry Black nem látta Vonát Amanda Elstakkal, csak kulcsot adott nekik a lakásához, volt, hogy azt állították: ő engedte be őket, de úgy is nyilatkoztak, hogy olyan alkalommal történhetett az eset, mikor többen voltak Terry Black lakásán, és így tovább.

A bíróság kimondta azt is: a TV2, a Ripost, a Lokál, a Pesti Srácok és az Origo az ügyben nem tett eleget a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének, amit a sajtó- és médiatörvény előír, hazugságot terjesztettek, ezért a kártérítés megfizetése mellett, a jogsértés elismerésével bocsánatot kell kérniük Vona Gábortól.

Terry Blacknek 1,2 millió forintot és késedelmi kamatait

a TV2-nek 1,5 millió forintot

a Ripostnak 1 milliót,

míg Amanda Elstaknak 500 ezer forintot kell fizetnie.

Vona Gábor az Alfahír érdeklődésére elmondta: örül, hogy végre megszületett az elsőfokú ítélet, mert méltatlannak érezte az ügyet. Ügyvédje, Kummer Ákos is azt nyilatkozta, hogy elégedett az ítélettel és nem kívánnak fellebbezni.

Korábbi cikkünk a témában:

“Ba**ták már meg magát, jóasszony?!” – Terry Black nagyon ideges lett, amikor megkérdezték: miért hazudozott a fideszes szennymédiának

.

(via Alfahír)

Valódi Hírek