Az uniós szabályokat is sértheti a Fidesz brutális túlóratörvénye, a DK tiltakozik (+videó)

Az uniós szabályokat is sértheti Kósa Lajosék rabszolgatörvénye – hívta fel a figyelmet Nemes Gábor.

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította Fideszt, hogy vonják vissza azt a törvényjavaslatot, amely évi 250 óráról 400 órára emelné az elrendelhető rendkívüli munkaidő mértékét.

A brutális módosító javaslatról, amelyet a fideszes Kósa Lajos és Szathmáry Kristóf nyújtottak be, tegnap számoltunk be. >>> Részletek itt.

A DK szakpolitikusa, Nemes Gábor hangsúlyozta: elutasítják a munka törvénykönyvéhez benyújtott módosító javaslatot, mert ha a mostani javaslatot elfogadják, akkor napi tíz órányi munkára lehet majd kötelezni a dolgozókat,

a túlórák száma pedig évente akár 10 hetet is kitehet.

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a szakmaiatlan, megalapozatlan javaslatról a kormánypártok senkivel nem egyeztettek.

Nemes Gábor arra is kitért, hogy a módosító indítvány alapján a munkaidőkeret elszámolása három évre emelkedik, ezért nem lehet tudni, hogy a korábbi években végzett túlmunkát milyen alapbérből számolják majd ki.

A politikus felhívta a figyelmet: a fideszes javaslat az uniós irányelveket is sértheti.

Videó:


.

A sajtótájékoztatón részt vett a párt frakciószóvivője is, akit a családokról szóló nemzeti konzultációról kérdeztek.

Gréczy Zsolt elmondta: nem kell milliárdokat költeni levelezésre, mert pontosan lehet tudni, hogy mire van szükség a családpolitikában.

Arra, hogy a nők merjenek és akarjanak szülni, ehhez pedig olyan körülményeket kell teremteni, hogy az édesanyák vissza tudjanak állni munkába – szögezte le.

A családtámogatás részeként a rászoruló gyermekeknek biztosítani kell a napi háromszori meleg étkezést, el kell indítani egy bérlakás-építési programot, az egyetemistákat és főiskolásokat pedig nem szabad tandíjjal sújtani – közölte.

Kapcsolódó cikkünk:

Friss: Brutálisan módosítják a Munka Törvénykönyvét, ez mindenkinek fájni fog

.

Valódi Hírek