Az teljesen normális egy fideszes városban, hogy reggel hétre teszik a közmeghallgatást

A miskolci önkormányzat számára fontos ennyire a lakosok véleménye.

Oké, hogy gyárváros, de reggel hétkor az esti műszak már alszik, a reggeli pedig már dolgozik, így, ha az volt a fideszes többség terve, hogy a lehető legkevesebben mondják el a problémáikat, akkor sikerült. Előzetesen mindössze tizenketten jelezték, hogy szeretnének szólni a közmeghallgatáson, de közülük sem tudott mindenki felkelni jelen lenni. Ez egy 160 ezres városban elég beszédes.

Tompa Sándor, miskolci DK-s képviselő szerint a demokrácia megcsúfolása, ami közmeghallgatás címszó alatt a városban zajlik.

A Polgármesteri Hivatal sajtósa szerint „teljesen megtelt a városháza közgyűlési terme”. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a Miskolci Közgyűlésnek 30 tagja van, tehát a terem nagyjából 50 férőhelyes lehet a városban, ahol 140 ezer választópolgár van.

„Nem a miskolciak vannak a város vezetőiért, nekik kellene lenniük értünk, még ha ezt el is felejtik.”

– így reagált Csikós Marianna civil aktivista, aki rendszeresen szervez ételosztást a hajléktalanoknak Miskolcon. Ő írásban is jelezte a város felé, méltatlannak tartja a reggel hét órára összehívott közmeghallgatást, és azt is kérte, hogy a testületi ülésekhez hasonlóan a helyi televízió a közmeghallgatásokat is közvetítse. Megkeresései eddig mindig falba ütköztek.

(via Népszava)

Valódi Hírek