Elkezdődött: Simicska hagyatéka lassan átvándorol Mészáros Lőrinchez és strómanjaihoz

A cégbíróságon adatai szerint a Mezort Zrt. nevű agrárcég október 25-én került egy Vörös József nevű ügyvéd tulajdonába, aki több szálon is kötődik Mészároshoz, valamint Orbán Viktorhoz – számol be róla a 444.hu.

Vörös korábban maga ismerte el, hogy Mészáros Lőrincet képviselte egy földvásárlási árverésen, és ő a jogi képviselője annak az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által vezetett alapítványnak, amely a felcsúti Puskás Akadémiát működteti. Vörös tavaly márciusban tagja lett a Felcsút Sportegyesület elnökségének is, amelynek elnöke Orbán, ügyvezető alelnöke pedig Mészáros.

Vörös József, forrás: RTL Klub

Miután nyáron Simicska gyakorlatilag a teljes portfólióját átadta Nyerges Zsoltnak, szárnyra kaptak olyan hírek, hogy Nyerges csupán egy átmeneti megállóhelye a cégbirodalomnak, és az ő révén folynak majd át az új generációs oligarcha, Mészáros Lőrinc kezébe az egykori Fidesz-pénztárnok bizniszei.

Ennek első lépése most a Mezort tulajdonosváltása, de a 444 a cégbirodalmat ismerő forrásokra hivatkozva azt írja, hamarosan következik több érdekeltség is, olyanok, mint például a Közgép.

Valódi Hírek