Plankó Gergő: Ezért szüntette meg a Tiborcz István elleni nyomozást a rendőrség

„Kisebb felhördülést váltott ki a rendszerrel szemben nem maradéktalanul elégedett olvasók körében, hogy a rendőrség kedden este közölte: bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a Tiborcz István volt cége, az Elios Zrt. ügyében.

Pedig ha van minden részletében dokumentált ügye a NER-nek, az éppen ez. Előbb oknyomozó cikkek sora, majd az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) kétéves nyomozása után született jelentés részletezte, hogyan játszottak össze szervezetten hatóságok, önkormányzatok és vállalatok Tiborcz István pénzügyi felhizlalása érdekében a közvilágítási piacon.

Hangfelvétel van arról, hogy név szerint emlegetik Tiborczot már a pályázat kiírása előtt, pontosan látszottak a túlárazások, a jelentésben vastag betűvel szedték Orbán vejének nevét.

Az OLAF működéséből adódóan annyit tudott tenni, hogy átadta a jelentést a magyar hatóságoknak, akik el is kezdtek nyomozni, majd arra jutottak, nem történt semmi törvénytelen.

De miért is történt volna? Amit Tiborczék csinálták, az a rendszer szíve, lelke, lényege. Nem arról van szó, hogy Orbán Viktor körének obszcén léptékű, magánrepülőkkel és kastélyokkal segélyezett vagyonosodása valami kellemetlen mellékszál, aminek láttán a hatóságok kénytelen-kelletlen félrenéznek a Nagy Cél érdekében.

Ez maga a cél.

(…) És egy magánvállalkozás miért büntetné meg jól teljesítő menedzserét? A Barcelona sem bünteti meg a csatárát, amiért túl sok gólt lő.”

Plankó Gergő, 444.hu

(A teljes cikket itt találod)

Kapcsolódó:

Pofánk leszakad: a magyar rendőrök nem találtak bűncselekményt az OLAF által lebuktatott Tiborcznál

.

Valódi Hírek