Több százmillió forintot vertek el, vizsgálat indult a budapesti boksz ifi-vb miatt

Az ifjúsági ökölvívó világbajnokság költségeinél valami nagyon nem stimmel.

A Magyar Ökölvívó Szövetség megkapta a rendezvény könyvvizsgálói jelentéseit és kiderült, hogy a vébé költségei

348 millió forintos hiányt okoztak a szövetségnek.

Ezért most Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár ellen belső vizsgálat indul és megvonták aláírási jogukat is. – számolt be róla a 444.hu.

Erdei Zsolt az országházban bemutatta Orbán Viktornak Magyarország és a Kárpát-medence ökölvívósportág-fejlesztési koncepcióját (2017)
Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely/MTI

Eredetileg Győr városa ingyen ajánlotta fel a helyszínt, cserébe csupán benne szerettek volna lenni a szervezésben, de ez Erdeiéknek nem kellett, helyette annak a Balogh Sándornak az ötletére hallgattak, aki amellett, hogy az ökölvívó-szövetség elnökségi tagja, egyben a Duna Aréna üzemeltetéséért és hasznosításáért felelős állami cég, a Bp2017. Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is, korábban pedig a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea férje volt.

Így sikerült a Duna Arénában tartani a világbajnokságot, ami miatt a szövetség most annyira eladósodott, hogy a női válogatott következő világversenyen való szereplése is veszélybe került.

Erdei pár napja a 24.hu-nak adott interjút, amelyben azzal magyarázta a költekezést, hogy az a bírók és a sportdiplomáciai szempontból fontos emberek kiszolgálása és ellátása miatt volt fontos, mert így az ökölvívás nemzetközi megítélése javulni fog.

Magyarországon nem sűrűn fordul elő olyan, hogy valaki indokolatlan költekezés miatt részesül megrovásban, kíváncsian várjuk a fejleményeket.

 

Valódi Hírek