A DK az Európai Bizottsághoz fordult, amiért a Fidesz ukránokat akar szavaztatni az EP-választáson

A Fidesz megint választási csalásra készül, Gyurcsányéknál betelt a pohár.

A Demokratikus Koalíció arra kéri az Európai Bizottságot, hogy tegye meg azokat a lépéseket, amelyek kizárják, hogy a kettős állampolgárok több országban is szavazhassanak a jövő évi EP-választáson – közölte hétfőn a DK frakciószóvivője.

Gréczy Zsolt elmondta: a magyar választási rendszer nem garantálja a levélszavazatok titkosságát, és fennáll a veszélye, hogy az uniós tagállamokban élő kettős állampolgárok mindkét országban szavaznak majd az EP-választáson.

Gréczy közölte azt is: a DK mindig támogatta a székelyföldi autonómiatörekvéseket, de azzal a kikötéssel, hogy azok nem sérthetik a romániai jogszabályokat.

További, más témájú kérdésre válaszolva elmondta: a Demokratikus Koalíció egy közös ellenzéki főpolgármester-jelöltben gondolkodik, akinek a személyéről később fognak megállapodni.

A függetlenként induló Puzsér Róbert a „Fidesz jelöltje ebben a versenyben”, aki azért jelent meg a színtéren, hogy megossza az ellenzéket – jelentette ki Gréczy, komolytalannak nevezve annak lehetőségét, hogy az ellenzéki pártok beálljanak Puzsér mögé.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek