Kövér Lászlóval kirándulgat egy jogerősen elítélt bűnöző Erdélyben (+videó)

Veres Margitnak hónapok óta börtönben kellene ülnie.

Habár a Debreceni Ítélőtábla áprilisban öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hivatali vesztegetés elfogadása miatt Balmazújváros volt polgármesterét, Veres Margit azóta sem vonult be a börtönbe. Sőt, a raboskodás helyett vezető fideszes politikus körében mutatkozik. – szúrta ki a 24.hu.

Ezúttal Romániában, Csíkszentdomokoson tűnt fel a nő, ahol múlt héten a magyar Országgyűlés csapata és a székelyföldi önkormányzati képviselők barátságos labdarúgó mérkőzését tartották.

Az állami televízió tudósításában látható, hogy miközben Kövér László házelnök a csatornának nyilatkozik, Veres Margit a háttérben a résztvevőkkel cseveg.

A riport hatodik percében tűnik fel a háttérben a börtönre ítélt volt polgármester.

Veres Margitnak június 27-e óta börtönben kellene ülnie.

Ehelyett kegyelmet kért Áder Jánostól, ami önmagában még nem halasztaná el a büntetés megkezdését.

A magyarázat az lehet, hogy kérelmezte az igazságügyi miniszternél, hogy halasszák el büntetését a kegyelmi eljárás befejezéséig. És csodák csodája, így az elítélt polgármesternek máris akad ideje fideszesekkel parolázni.

Verest azért ítélték el, mert még 2012-ben jegyzőként fogadott el 400 ezer forintot és egy gépkocsit egy vállalkozótól, aki az általa épített rendezvénycsarnokhoz szeretett volna 180 millió forint állami támogatást szerezni.

A bíróság bizonyítottnak látta, hogy Veres 2013-ban egy fiktív adás-vételi szerződéssel jelentősen a valós értéke alatt vett meg egy autót a nagyvállalkozó cégétől, s ezzel megvalósult a hivatali vesztegetés.

Különös körülmény, hogy Tiba István, Balmazújváros akkori polgármestere már a nyomozati szakban kikerült az ügyből, ellene nem emeltek vádat. Pedig azt Tiba is elismerte, hogy a vesztegetésért elítélt nagyvállalkozó neki szánta azt az 5 millió forintot, amiből Veres Margitnak is jutott. A kormánypárti képviselő azt állította, kölcsönről volt szó.

Valódi Hírek