Oda sem tolta a képét a Fidesz a népjóléti bizottság ülésére, amit a lakhatási válság miatt hívtak össze (+videó)

A fideszes többség távolmaradása miatt határozatképtelen lett az Országgyűlés népjóléti bizottságának hétfő reggeli ülése, ahol a lakhatási válság felszámolását előkészítő eseti bizottság létrehozásáról kellett volna dönteni.

Az eseti bizottságot a Szolidaritás nevű szervezet DK-színekben parlamentbe jutott képviselője, Székely Sándor kezdeményezte két hete.

Az eseti bizottság létrehozása a hétfő reggel 10 órától kezdődő eheti ülésre került át, a Fidesz-KDNP képviselői azonban nem jelentek meg a bizottsági ülésen.

A Székely által benyújtott dokumentum szerint az eseti bizottság célja az lenne, hogy

„javaslatokat tegyen az utóbbi hónapokban tapasztalt növekvő számú kilakoltatás és az ennek következtében kialakított lakhatási válság megszüntetésére.

Miközben a kormány meghirdette a családok évét, a tél előtt kisgyerekes családokat fenyeget az a veszély, hogy utcára kerülnek és hajléktalanná válnak. Ma 100.000 embert érint ez a probléma, ami időzített szociális bombát jelent az egész ország számára.”

Székely Sándor a Mércének elmondta: az eseti bizottság azért lenne jó keret a lakhatási és kilakoltatási válság kezelésére, mert oda civil szakértőket is be lehet vonni bizottsági tagként. Székely azt is hangsúlyozta, hogy a mostani fideszes blokkolás ellenére nem adja fel a harcot:

„Fogjuk vinni az ügyet tovább, van lehetőség nagyjából 20 nap múlva rendkívüli eljárásban a parlament elé vinni az ügyet.”

A népjóléti bizottsági ülés kezdetét Székely élőben is közvetítette a Facebookon:


.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek