Kálmán Olga visszatért: A Káslerék miatt meghalt beteg családja nyilatkozott neki (+videó)

Az Országos Kardiológiai Intézetből szeptemberben elbocsátott szívsebész Székely László ügye országos felháborodást keltett. Az orvos kirúgása után egyik műtétre váró betege meghalt. Kálmán Olga interjút készített a hozzátartozókkal.

A rövid felvezető után az elhunyt felesége és lánya arról számol be, a Székely ellen zajló eljárás során sem, de még csak részvétnyilvánítás miatt sem kereste meg őket az intézmény részéről senki.

Ez után elmesélik az eseményeket az első intézményi látogatástól kezdve:

Miért????

Szeptember 3.-ára a Gottsegen György Országos kardiológiai Intézetben már betervezték annak a férfinak a műtétjét, aki végül nem élte meg a beavatkozást. Utoljára augusztus 28.-án volt a család az intézetben, hogy az azóta kirúgott Székely Lászlóval a műtét részleteiről beszéljen. Intézet, szakértők, szívsebész egymásnak üzen a nyilvánosság előtt. De pontosan mi történt azzal a férfival, aki végül meghalt mielőtt megműthették volna? Az 55 éves férfi felesége és lánya mondja el a történetet!#gottsegen #szekelylaszlo #szivsebesz#kalmanolga

Közzétette: Kálmán Olga Hivatalos oldala – 2018. október 10., szerda

A férfi előszőr június 30-án járt az intézményben, ahol még nem is Székely László vizsgálta. A család augusztusban kapott értesítést, hogy szeptember 3-án kerülhet sor a műtétre. Ekkor találkoztak először az azóta kirúgott szívsebésszel.

A beültetendő eszköz azonban nem készült el időre. Ez után az intézmény türelemre intette a családot. A férfi október 4-én hunyt el.

A Kardiológiai Intézet vezetője tegnap kijelentette, hogy a vizsgálatok alapján Székely tehető felelőssé a beteg haláláért.

„Egy esélyt adhattak volna arra, hogy életben maradhasson.”

– címezte szavait a Kardiológiai Intézetnek az elhunyt özvegye.

Valódi Hírek