A debil Semjén vérig sértett egy komplett népcsoportot – Bocsánatkérést várnak tőle

Megint a magyarok arca éghet a parazitapárt elnökének pofátlan dumája miatt.

Paulus Kuoljok, a svédországi számi kisebbség önkormányzatának elnöke szerint Semjén Zsolt bocsánatkéréssel tartozik a számi nép felé, amiért általánosítóan, rossz színben festette le őket a magyar parlamentben – vette észre a hírt a svéd rádió honlapján a 444.hu.

Paulus Kuoljok

Semjént hétfőn a parlamentben a svédországi szarvasvadászatairól kérdezték, ő pedig azt válaszolta, hogy a vadászattal kapcsolatban a svéd hatóságok mindent rendben találtak (ami hazugság, mert jelenleg is nyomoznak).

Mikor pedig Semjén azt próbálta bizonygatni, hogy mennyire nem számít luxusnak egy ilyen vadászat, úgy fogalmazott:

„Luxusról különben szó sincsen, próbáljon ön egyszer egy légtérben öt, egyébként hótrészeg számival eltölteni néhány éjszakát, és akkor megtudja, hogy milyen azon a vidéken vadászni.”

Semjén azonban ezzel érzékeny pontra tapintott, a számiknál ugyanis rasszista sértésnek számít, ha svédek, norvégok vagy finnek iszákosnak bélyegzik őket.

Korábban ugyanis bevett szokás volt, hogy számik által gyarmatosítónak tartott népek képviselői leitatták a Skandináv-félsziget északi részén élő őslakókat, majd a részegességükre hivatkozva intézményesítették az elnyomásukat.

Paulus Kuoljok szerint Semjén és a magyar parlament is nyilvános bocsánatkéréssel tartozik a kijelentésért, amely sem egy magas rangú európai politikushoz, sem egy európai parlamenthez nem méltó.

Valódi Hírek