Tudj róla: Az MSZP elképesztően aljas módszerrel támadja a DK-t

Már megint nem a Fidesz a főellenség a szocialisták számára.

Úgy látszik, az MSZP hét év után sem tudta megbocsátani Gyurcsány Ferencnek, hogy a volt miniszterelnök besokallva a szocialista mutyitempótól*, a 70/30-as Simicska-Puch-paktumoktól, új balközép pártot alapított 2011-ben.

Az MSZP különböző rangú vezetői sokat szidták Gyurcsányt az elmúlt években, volt olyan szocialista politikus is, aki Orbánnal kedélyesen bazsalygott, de Gyurcsánnyal 9 hónapig találkozni sem volt hajlandó.

A DK elnöke nagyvonalúan úgy reagált egy interjúban: még sosem bizonyosodott be, hogy aki a baloldalon gyurcsányozásból akart megélni, az sikerrel járt volna.

Az MSZP azonban a nyílt (és meddő) gyurcsányozásnál sunyibb eszközöket is bevet, hogy riválisának (és vele az egész baloldalnak) kárt okozzon.

Az úgynevezett Publicus Intézet évek óta ontja magából azokat „közvélemény-kutatásokat”, amelyekben az MSZP-t röhejesen túlmérik, az MSZP riválisait pedig jelentéktelen színben tüntetik fel. Ezeket a fals „méréseket” aztán a különböző hírportálok gyanútlanul átveszik és blikkfangos címadással terjesztik.

Az „intézet” vezetője, Pulai András rendszeresen úgy szerepel a különböző tévéműsorokban, mintha valami objektív közvéleménykutató szakember lenne, nem pedig a szocialista párt agitátora.

Pulai András

Pár napja az a szintén Publicus-eredetű „hír” söpört végig a médián, hogy „az LMP és a DK kiesne a parlamentből”, utóbbi pedig 2(!) százalékon áll a teljes népesség körében.

Az MSZP háza táján kiötlött hazugságot körülbelül 20 portál vette át a legcsekélyebb forráskritika nélkül, a „Publicus Intézet” „igazgatója” pedig csont nélkül körbehaknizta vele a magyar médiát.

Pulai és az MSZP célja persze világos: a közelgő EP-választások előtt elbizonytalanítani a DK-szavazókat, nehogy még egyszer megismétlődjön a 2014-es EP-eredmény, amikor az MSZP és a DK országosan nagyjából azonos (10%) szavazatot kapott, a DK pedig Budapesten egyenesen megelőzte az MSZP-t.

Magyarán: a saját fizetésemelésüket megszavazó szocialistáknak már megint nem a Fidesz a főellenség, hanem a DK.

A kérdés inkább az, hogy a független média maradéka miért biztosít teret önként és dalolva ennek a tisztességtelen gengsztertempónak.

Ugyebár arról a Publicus Intézetről beszélünk, amelyik a 2018-as választások előtt azt harsogta, hogy „az MSZP megelőzte a Jobbikot” (bővebben itt), majd pár hét múlva a Jobbik kapott majdnem 20 százalékot, az MSZP-Párbeszéd pedig 12-t.

Ez az a gigantikus „tévedés”, amit már nem lehet mérési hibának nevezni, csakis tudatos manipulációnak.

Médiatörténeti bravúr, hogy mindezek után egyes tévéműsorok még mindig úgy hívják be Pulai Andrást, mintha valami komolyan vehető elemző lenne, nem pedig egy hatalmas lódításon rajtakapott kókler.

Pulai András

U.I: Ha ezt az embert látod a tévében, egy szavát se hidd el!

*: A szocialista mutyitempóról érzékletesen beszélt Czeizel Endre élete utolsó érdemi nagyinterjújában, amelyet épp jelen sorok írójának adott, aki akkor még a 24.hu munkatársa volt. Az interjút itt találod.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek