„Miért kell fizetniük a magyaroknak a saját tavukért?” – Ingyenes szabadstrandot követel a DK

Gyurcsányék szerint törvényben kell garantálni, hogy mindenütt legyen ingyenes szabadstrand.

A magyar adófizetők pénzéből minden évben milliárdokat költenek arra, hogy a Balatont fejlesszék. Mégis, egyre több helyen kérnek pénzt azért, hogy az emberek használhassák a tavat, ez pedig rengeteg családnak jelent nagy anyagi megterhelést – közölte Gréczy Zsolt, az ellenzéki párt frakciószóvivője.

Ha nem lépünk, 1-2 éven belül olyannyira kevés és kicsi szabadstrand lesz a Balatonon, hogy gyakorlatilag megszűnik a kényelmes és ingyenes fürdés lehetősége. A Balaton mindenkié, a DK szerint a magyarokat nem lehet arra kényszeríteni, hogy fizessenek érte – közölte a politikus.

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy minden balatoni településen legyen mindenki számára ingyenesen használható szabadstrand. A fizetős strand legyen választható szolgáltatás, ne pedig kényszer.

A tengerért sem kell fizetni, ha az ember külföldre megy nyaralni, miért kellene akkor a magyaroknak a saját tavukért fizetniük?

A DK szerint törvényben kell garantálni, hogy mindenütt legyen ingyenes szabadstrand, ennek a költségeit pedig nem az önkormányzatoknak kell kifizetnie, hanem a kormánynak – zárta a DK-frakció szóvivője.


.

Valódi Hírek