Gyurcsány: Hiába támadnak a megmondóemberek, a kommentelők 90 százaléka velem ért egyet a határon túliak ügyében

Hatalmas öngólnak bizonyult, hogy a balliberális média is beállt köpködni Gyurcsányt.

Lassan 300 ezer megtekintésnél jár a DK kampányfilmje, amelyben kolozsvári járókelőket kérdeztek arról: elmennek-e szavazni a magyarországi választásokon és ha igen, kire szavaznak.

A végeredmény elég durván illusztrálja azt a fideszes stratégiát, amit Mikola István már 2006-ban kikotyogott: Orbánnak valójában csak hatalmi céljai vannak a határon túliakkal, akik szavazógépnek kellenek neki.

Ha lemaradtál a videóról, itt tudod megnézni.

Erről a kisfilmről is kérdezték a DK elnökét az atv.hu mai interjújában.

Idézzük a vonatkozó részt:

„ATV: Elnézést kér azoktól a határon túli magyaroktól, akik szerepelnek a DK kolozsvári kampányvideójában, eltorzított hanggal és kitakart arccal, és akik arról beszélnek, hogy ők a Fideszre fognak szavazni?

Gyurcsány Ferenc: Nem. Tekintettel arra, hogy a film nem kéri számon őket, hogy miért szavaznak a Fideszre, de azt sem, hogy miért vesznek részt a választásokon. Nem kérdőjelezzük meg, hogy joguk van rá, mindenki élhet a jogával szabadon. A film nem róluk szól.

ATV: Nem a határon túli identitásról?

Gyurcsány Ferenc: Azt nem is érinti. Ebben nincs identitáselem. Őszintén szólva, hogy is jönne bárki ahhoz, hogy bármilyen módon megkérdőjelezi bárkinek az identitását.

Arról szól, hogy folytatva a rendszerváltozás utáni első húsz év konszenzusos hagyományát, a Demokratikus Koalíció nem ért egyet azzal, hogy olyanok szavazhatnak Magyarországon, akik soha nem éltek itt, és azt mondja a teljes választói közösségnek, hogy tessék elmenni szavazni, mert ha nem mentek el, akkor ők fognak dönteni helyettetek.

De nem ők a céltábla ebben a filmben. A céltábla az az önző, én szerintem alapvetően a nemzeti érzelmeket hamisan kihasználó nacionalista választási politika, amiből a Fidesz törvényt csinált. Értem és hallom ezt a vitát, ami a filmet körülveszi…

ATV: Tamás Gáspár Miklós azt írja róla, hogy merőben diszkriminatív: „arabmentes övezet…,székelymentes övezet”.

Gyurcsány Ferenc:

Én olvastam azt is, hogy Tamás Gáspár Miklós, a Magyar Nemzet, vagy a 444 írásaihoz mit írnak a kommentelők. Ők is magyar emberek, és kilencven százalékban velem értenek egyet.

ATV: Tehát nincs ok bocsánatkérésre a határon túli magyaroktól?

Gyurcsány Ferenc: Nincs. Merthogy nem bántottuk őket.”

Kapcsolódó cikkeink:

Magyar Bálint üzent TGM-nek: A határon túliak szavazójogát egy választási csalás részeként üzemelte be a Fidesz!

Gyurcsány drámai videót posztolt a Fideszre szavazó határon túli magyarokról

(címlapfotó: Móricz-Sabján Simon / nol.hu)

Oszd meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson!

Valódi Hírek