Magyar Bálint üzent TGM-nek: A határon túliak szavazójogát egy választási csalás részeként üzemelte be a Fidesz!

Nagyon pörög a médiában a DK Kolozsváron forgatott kampányfilmje, amelyben arról kérdezték a járókelőket: kire fognak szavazni áprilisban.

A végeredmény elég durván illusztrálja azt a fideszes stratégiát, amit Mikola István már 2006-ban kikotyogott: Orbánnak valójában csak hatalmi céljai vannak a határon túliakkal, akik szavazógépnek kellenek neki.

Ha lemaradtál a videóról, megnézheted itt.

A kisfilm a várható reakciókat szülte: a megmondóemberek álszent fanyalgással reagáltak, az olvasók többsége viszont helyesli, hogy valaki végre felhívja a figyelmet erre az ordító igazságtalanságra.

Tamás Gáspár Miklós hétfőn durva csúsztatásokkal és puzséri színvonalú Gyurcsány-köpködéssel reagált a videóra.

Neki üzent ma Magyar Bálint a közösségi oldalán.

A volt oktatási miniszter szavait változtatás nélkül közöljük:

„TGM figyelmébe: Arról lehetne értelmes vitát folytatni, hogy legyen-e a határon túli magyaroknak szavazati joga vagy sem. Vannak méltányolható érvek mellette és ellene is. De szemet hunyni afölött, hogy ezt a jogot egy masszív választási csalás részeként „üzemelte be” a Fidesz, azt nem lehet szó nélkül hagyni.

Ha „világmagyarságról” beszélnek, akkor elképesztő diszkrimináció az, ahogyan a nyugaton dolgozó magyar állampolgárokat – a levélben történő szavazás megtagadásával – gyakorlatilag megfosztják a szavazati lehetőségeiktől (miközben a GDP kb. 2 százalékának megfelelő összeget utalnak haza).

Az RMDSZ akkor járna el tisztességesen, ha folyamatosan és erőteljesen tiltakozna ez ellen a tisztességtelen megkülönböztetés ellen. Enélkül csak a Fidesz cinkosa, magával rántva ebbe a szerepbe az erdélyi magyarságot is.”

Kapcsolódó cikkünk:

Gyurcsány drámai videót posztolt az Orbán-imádó határon túli magyarokról

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek