Zokogsz: Orbánék ráparancsoltak az igazgatókra, hogy heti két jó hírt gyártsanak a kórházukról

Központi utasításra heti két pozitív kicsengésű médiamegjelenést kell prezentálniuk kórházukról az igazgatóknak – értesült a Népszava.

Az egészségügy hírének javítását is a kórházaktól várja a kormányzat – csak így magyarázható, hogy új feladatot kaptak az intézmények vezetői.

Hetente két darab, róluk szóló, a médiában megjelent pozitív hírt kell küldeniük a „központba”. Ha ezt esetleg elmulasztják, figyelmeztetik őket kórházfenntartó hivatalból.

A Népszava úgy tudja: a feladat szellemi atyját nem a szakállamtitkárság vezetői között kell keresni. Ott még azt sem tudják, hogy a kormánypropaganda gépezete pontosan mire, hogyan kívánja felhasználni az intézményvezetők által gyűjtött médiamegjelenéseket.

A lap szerint már van olyan intézmény, ahol sajtófigyelést is megrendeltek, hogy teljesíteni tudják az újabb fenntartói kérést.

A Népszava által felhívott intézményvezetők elismerték, hogy van ilyen feladat, de nyilatkozni egyikük sem akart. Azt azért elmondták, hogy nincsenek meglepve, „van gyakorlatuk az elhallgatásban”, és a „hülye feladatok” teljesítésében.

Most annyi könnyebbségük van, hogy a kampány miatt szinte naponta fordul meg fideszes képviselő a kórházakban, hogy ígérjen valamit.

A Népszava cikkének megjelenése után az ÁEEK az MTI-nek tagadta, hogy lenne ilyen utasítás. Akkor már csak az a kérdés, hogy miért kell a megkérdezett igazgatóknak gyűjteniük és küldeniük a pozitív híreket.

NYF-kommentár: Hogy miért tartozik a sci-fi kategóriába a magyar állami egészségügy jó hírét kelteni, arról csak néhány cikkünk az elmúlt időszakból:

Döbbenetesen pofátlan választ adott a kórház, miért hagyták órákig a folyosón haldokolni a férfit (+videó!)

Világszínvonalú magyar egészségügy: Teljesen normális, hogy 10-12 órát kell várni a sürgősségin

Hivatalos: 32.000 ember halálát okozta a lerohasztott magyar egészségügy

Elszorul a szíved, ha meglátod, mit adnak enni a magyar kórházakban és mit Németországban (+képek!)

Fél napig gyötrődött az anyuka a Szent Imre kórház padlóján, mire ránézett egy orvos

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek