Keményen beolvasott a gyermekjogász az ovisokat aszfaltra térdepeltető aberrált politikusnak

Dr. Gyurkó Szilvia nagyon kiosztotta a gátlástalan kiskirályokat.

Beszámoltunk róla tegnap, hogy egy csepregi politikusbűnöző a közpénzből felújított utca átadására odarendelte a helyi óvodásokat, akik a jéghideg aszfalton térdepelve köszöntötték a polgármester urat. (Ha lemaradtál, itt a teljes, felháborító sztori!)

fotó: Vlasich Krisztián Facebook

Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogász a WMN.hu-n kemény szavakkal reagált a történetre. Ebből idézünk:

„Atyaég! Tényleg el kell mondani 2017-ben, hogy ez rohadtul nincs rendben? Hogy a gyerek nem biodíszlet? És nem is cuki sorminta a terem oldalában, az átadásra váró épület, úttest, szobor, stb… mellett?!

A gyereknek nem azért van keze, hogy átvágásra váró szalagokat fogjon. Egyetlen gyerek sem használható kampánycélra, vagy azért, mert jól mutat a fotókon. A gyerek nem használati tárgy, nem kellék és nem ingyen dekoráció. (…)

A legdurvább jogsértés, ami a gyerekekkel szemben elkövethető, amikor egy felnőtt a saját vágyaira és céljaira eszközül használja a gyereket.

Ebből a szempontból nincs nagy különbség aközött, ha valaki szexre kényszerít egy gyereket, vagy ha nyilvános ünnepségeket használja „felszopóként”, a közönség „bemelegítésére”, a cukiság faktor kimaxolására. (…)

Idén 20 éves a gyerekvédelmi törvény, de mintha a politikusok (sem) hallottak volna semmit arról, hogy a gyerek nem használati tárgy, és nem arra „szolgál”, hogy a felnőttek érdekeit és szükségleteit kielégítsék – bármilyen szempontból.”

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek