Kösz, Orbán: Három pert is a nyakunkba zúdít az Európai Unió, míg Szijjártó csak sorosozik

A menekültkvóták elutasítása, a lex-CEU, illetve a civil törvény miatt indít pereket Magyarország ellen az Európai Bizottság.

Új szakaszba lépnek a korábban megindított kötelezettségszegési eljárások: júniusban Magyarország mellett Lengyelország és Csehország ellen kezdődött eljárás, mert nem hajtották végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló döntést – írja a 444.hu.

Ez után, júliusban, a külföldi civil szervezetek támogatása miatt indult újabb kötelezettségszegési eljárás, mert az Európai Bizottság szerint a jogszabály indokolatlan beavatkozást jelent az uniós alapjogi chartában garantált jogokba.

Különösen aggályos ez az egyesülési szabadság terén, illetve a magánélet és a személyes adatok védelmét illetően is.

Ráadásul a törvény indokolatlanul és aránytalanul korlátozza a tőke szabad mozgását, mivel az új nyilvántartásba vételi, bejelentési és nyilvánosságra hozatali követelmények diszkriminatívak.

Új szakaszba lépett az úgynevezett Lex CEU miatt áprilisban megindított jogsértési eljárás. Az uniós jog végrehajtása felett őrködő szervezet indokolással ellátott véleményt küldött az ügyben a kormánynak, ami az eljárás második szakaszát jelenti.

A magyar kormány hiába módosította az eredeti törvényt, az ellentétes az uniós joggal. Kérdések merültek fel a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságával, valamint a tudományos, az oktatási és a vállalkozási szabadsággal kapcsolatban is.

A magyar demokrácia állapotáról szóló meghallgatáson Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter azt mondta,

„Mi magyarok a vitát és a párbeszédet a demokrácia alapjának tartjuk.”

Hihetetlen, de még tudta ezt fokozni, azzal a hozzászólással, miszerint „Olyan országot támadnak, amely saját erejéből vált Európában a probléma részéből a megoldás részévé. Mi magyarok olyanok vagyunk, akik szeretik az őszinte és egyenes beszédet” – mondta, majd megvádolta az EU-t azzal, hogy a képmutatás és a politikai korrektség uralja a vitákat.

Természetesen a sorosozás sem maradhatott el: szerinte senkit ne akarjanak meggyőzni, hogy Soros felszólalása és az itt meghozott döntések között nincs összefüggés.

Valódi Hírek