„Anyagilag megsemmisültünk” – Válságtanácsot hívott össze a Jobbik

Egész nap rendkívüli tanácskozást tart a Jobbik, miután 660 millió forintos büntetést kaptak az Állami Számvevőszéktől – írja a Magyar Nemzet.

A hatalmas büntetés miatt a pártnak nem marad pénze a kampányra, és kérdéses, hogy egyáltalán el tudnak-e indulni a 2018-as választáson.

Mirkóczki Ádám szóvivő úgy fogalmazott, hogy a párt „anyagilag megsemmisült”. Volner János frakcióvezető szerint pedig teljes a padláslesöprés.

A Jobbik szerint a számvevőszék úgy állapított meg büntetést, hogy nem tekintette meg a párt gazdálkodására vonatkozó dokumentumokat, azokat egyszerűen nem volt hajlandó átvenni a gazdasági igazgatótól.

Az ATV-ben megkérdezték a szóvivőtől azt is, hogy Simicska Lajos nem fizeti-e ki a büntetést, mire Mirkóczki azt mondta: nincsenek olyan kapcsolatban.

Mirkóczki kora délután még semmi konkrétumot nem tudott mondani arról, hogyan tovább.

„Orbán Viktor hatalmi tébolya elérte azt a pontot, amikor már szisztematikusan, leplezetlenül,

az elvileg független állami szerveket és hatóságokat nyíltan a legerősebb ellenzéki párt ellen fordítja”

– fogalmazott.

Az Állami Számvevőszék szerdán adott ki közleményt arról, hogy a Jobbik 2017 első félévében 331 millió 660 ezer forint tiltott támogatást fogadott el – ez alatt nyilván Simicska Lajos plakáthelyeinek kedvezményes használatát értik.

Érdekesség, hogy az ÁSZ azt nem vizsgálta, hogy a Fidesz még 2010-ben – sajtóhírek alapján – a Jobbiknál jóval olcsóbban plakátolt. A számlák szerint 98 millió forintot költöttek, ám a számvevőszéknek csak 36 milliós kiadást vallottak be.

Valódi Hírek