Ökölbe szorul az arcod: Luxushotel lett a gyerekeknek közpénzből épített kollégiumból (+videó)

Rugalmasan kezelik a TAO-pénzeket Balatonfüreden is.

Balatonfüreden komoly hagyománya van a kézilabdázásnak, úgyhogy nem volt meglepő döntés, hogy a tehetséges gyerekek kapjanak egy kollégiumot TAO-pénzből- írja a Direkt36.

A bentlakásos kollégium felépítéséhez több mint félmilliárd forint TAO-támogatást kért és kapott a város kézilabdás alapítványa a Magyar Kézilabda Szövetségtől. Az épület tavasszal el is készült, de kapaszkodjatok meg, nem kolesz lett végül, hanem

wellness szálloda.

Mondjuk a szálló legalább Akadémia Sporthotel néven fut, nyomokban emlékeztetve az építésének eredeti céljára.

A hotel közvetlenül a város új, szintén tao-pénzből épült uszodája mellett áll. Kis híd köti őket össze, így a hotel vendégei könnyen átjárhatnak az uszoda wellness-részlegébe, amit ingyen használhatnak. Az uszoda építése sem éppen a tao-rendszer szellemiségének megfelelő, de azt legalább használhatják a vízilabdázó gyerekek.

Ellentétben a közpénzből épült szállodával, aminek egyáltalán nincs köze az eredeti célkitűzéshez.

Az alapítvány egyébként 2011 óta már több milliárd forint támogatást kapott, de eddig csak ingatlanfejlesztésre pályáztak, versenyzésre, szakmai munkára, felszerelésre soha nem kértek pénzt.

A portál munkatársai árajánlatot is kértek az október 23-i hétvégére: egy standard kétágyas szobában 80 ezer forintért tölthettek volna el két éjszakát ketten félpanziós ellátással, a jakuzzis lakosztályért viszont már százezer forintot kellett volna fizetni.

Valódi Hírek