DK: Botrányos, hogy Orbán 250 millióért vásárol határon túli szavazatokat

A DK elfogadhatatlannak tartja a közpénzen történő szavazatvásárlást.

Az ellenzéki párt arra hívja fel a figyelmet: Orbán júliusban 250 millió forintért írt levelet a határon túli magyaroknak, hogy regisztráljanak a jövő évi választásra.

Minthogy az RMDSZ ügyvezető elnöke szerint is a regisztrációra kell figyelni, mert a határon túliak úgyis tudják, kire szavazzanak, ez azt jelenti, hogy Orbán egyedül júliusban 250 milliót költött a határon túli magyar szavazatok megvásárlására – áll a DK közleményében.

Július óta hétezerrel többen regisztráltak, mint korábban ugyanennyi idő alatt. Egy-egy határon túli szavazatra tehát 35 ezer forintot költött a miniszterelnök az adófizetők pénzéből, miközben a hazai nyugdíjasok szavazatainak megvásárlására elegendőnek tartott fejenként 10 ezer forintnyi Erzsébet utalványt – hívják fel a figyelmet.

illusztráció: Transindex

Gyurcsányék azt írják, a Demokratikus Koalíciót mindez megerősíti álláspontja helyességében:

ne szavazhasson, aki soha nem élt itt.

Ezt igazolja vissza szerintük az ügyben indított aláírásgyűjtés páratlan sikere is.

Ha pedig a Fidesz ilyen drágán vásárol szavazatokat, akkor korántsem nyugodt a jövő évi választás eredményét illetően. Erre minden oka meg is van: az IDEA Intézet kutatása szerint a választók 76 százaléka érzi úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok, 60 százalékuknak romlott a helyzete az Orbán-kormány hét éve alatt és 70 százalékuk szeretne kormányváltást.

Orbán Viktor szavaival ellentétben tehát van kormányváltó hangulat. Igaz, ellenzékváltó is van: a többség azt szeretné, ha jövőre a Fidesz lenne ellenzékben – zárul a DK közleménye.

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek