Parádés vita Balónál: Gyurcsány nagyon keményen szembesítette Szél Bernadettet (+videó!)

Szokatlanul kemény és izgalmas vita zajlott Baló György műsorában csütörtök este.

A vendégek Gyurcsány Ferenc, Szél Bernadett és Karácsony Gergely voltak.

Az LMP vezetője a szokásos „mindenkit ki kell dobni az ablakon, csak mi vagyunk helikopter” – szöveggel jött, amin Gyurcsány eléggé felhúzta magát.

A DK elnöke szerint nem lehet úgy korszakot váltani, hogy Szél Bernadett elmegy Tusnádfürdőre és Kósa Lajossal egymásra licitálva szidják Soros Györgyöt. (erről itt találod a videót!)

Gyurcsány keményen kiosztotta Szélt:

„Maga és az ön pártja nagyon sokáig a Jobbikkal és a Fidesszel működött együtt!

Alkotmánybíró-választásban és másban. Rájöttek, hogy beszorulnak 1-2 százalékba, ezért most hirtelen felfedezték magukban a Fidesz-ellenességet és a baloldalon keresik a helyüket. Maguk legalább annyit változtak az elmúlt időszakban, mint a Jobbik, és ki tudja, hogy melyik az igazi LMP?”

Szél Bernadett folyamatosan fintorgott és grimaszokat vágott a műsor alatt.

Videó:

.

A győzelmi esélyekről szólva Gyurcsány azt mondta:

A mai rendszerben a győztest a 106 egyéni választókerület dönti el. Ha van együttműködés az egyéni körzetekben, akkor megverhető a Fidesz. Gyurcsány szerint ennek ma a legnagyobb akadálya az LMP.

A DK elnöke emlékeztetett arra a tényre: 2014-ben 11 egyéni választókerület bukott el azon, hogy az LMP ráindított egy külön jelöltet az esélyes baloldali jelöltre.

Válaszában Szél a standard Németh Szilárd-szöveget szajkózta: Gyurcsány „bukott kormányfő”, „elmúlt nyolcév”, stb.

Karácsony Gergő megpróbált középen lavírozni: azt mondta, sok vitája van Gyurcsánnyal, de mégis képes vele együttműködni, mert „nagyon sok választókerület van, ahol a DK-s jelölt a legjobb jelölt”.

Karácsony azt mondta: 10 kérdésből 9-ben egyetért az LMP-vel, de abban az egyben nem, hogy az egyéniben Szélék külön jelöltet indítanak, és ezzel a Fideszt segítik.

.

Gyurcsány a vita egy későbbi részében szembesítette Szél Bernadettet a felelőtlen ígérgetések csapdájával is: szerinte amit az LMP ígér, az számokban kifejezve megegyezik azzal, mintha 13., 14., 15., 16., 17., és 18. havi nyugdíjat adnának az embereknek.

Gyurcsány azt kérte az LMP vezetőjétől: csak olyan tervvel álljanak elő, ami megvalósítható kormányon is.

Videón:

.

(A teljes vitát megtalálod az RTL Klub oldalán.)

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

 

Valódi Hírek