Négyezer forintos napidíjért, 50-60 busznyi tapsolót visznek a Lungo Drom szombati kongresszusára

Óriási mozgósítással készülnek a Fidesszel szövetséges Lungo Drom hétvégi kongresszusára. A résztvevőknek fizetnek is a megjelenésért.

Ötven-hatvan bérelt busszal szállítják majd az ország különböző pontjáról a résztvevőket, így csak a fuvarozási költségei tízmillió forintra rúgnak a Lungo Drom szombati, szolnoki kongresszusának – írja a hvg.hu. A környék romáit gyakorlatilag odavezénylik, sőt, még pénzt is ígérnek cserébe.

Különösebb problémát az sem jelent, ha valaki nem Lungo Drom tag, simán beléptetik a kongresszus előtt. Ingyen ebéd és Bódi Guszti-Bangó Margit koncert is várja a kongresszusi küldötteket, ami szintén csábító.

Farkas Flórián ugyanis legalább ötezer embert szeretne Szolnokon látni a hétvégén: fontos, hogy meg tudja erősíteni a pozícióját, mivel a szervezet júniusi tisztújításán vitatható körülmények között választották újra tisztségében. Azon a kongresszuson ugyanis az alapszabály szerinti 1600 delegált helyett néhány száz meghívott vett csak részt.

A Lungo Drom vezetése akkor titokban szervezte meg az eseményt, hogy csak Farkas Flórán támogatói jelenjenek meg, a vele elégedetlenek ne. A döntést a Lungo Drom több megyei elnöke is megtámadta, szerintük az újabb tisztújítás is azért szükséges, hogy ha érvénytelennek mondja ki az ügyészség az ott született döntéseket, akkor pár hónappal a választások előtt nehogy ott álljon elnök, illetve vezetőség nélkül a Fidesz-barát szervezet.

Ráadásul a nyári kongresszuson a Fidesszel májusban újrakötött szövetségi megállapodás és a szervezet éves beszámolója sem kapott jóváhagyást.

Babai János és Csóka János, a szervezet két vezetőségi tagja teljesen reálisnak látja, hogy buszoztatják a kongresszusi résztvevőket. Azt viszont kijelentették, hogy nem tudják, mennyibe kerül ez a szervezetnek, Farkas Flóriánt pedig nem sikerült elérni az ügyben.

A Lung Drom a nyilvántartás szerint idén nem adott be érvényes beszámolót. A 2016-ban leadott, 2015-re vonatkozó elszámolás szerint a szervezetnek akkor 28 millió forintnyi bevétele volt, amely száz százalékban gyaníthatóan emmis támogatásból származott.

Valódi Hírek