Lenyúlta a gyerekek pénzét a tanár, most újra iskolában dolgozik

Újra egy iskolában alkalmazzák azt a tanárt, aki lenyúlta a gyerekek pénzét korábbi munkahelyén az iskolai alapítványból.

A korábbi botrányos eset kipattanásakor már köztudott volt, hogy a tanár jól fekszik a hatalomnál: a belvárosi önkormányzatban a Fidesz által delegált bizottsági tag volt.

Király András az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium alapítványának vagyonát – amit a szülők adtak össze a gyerekeik táborozására, kirándulására és a tanulmányi jutalmakra – kezelte a kuratórium tagjaként – írja a hvg.hu.

A tanár az ügy kipattanásakor gyorsan szabadságra is ment, bízva benne, hogy az ügy sosem derül ki, hiszen a tantestület tagjaival még alá is írattak egy titoktartási nyilatkozatot, nehogy kitudódjon a végtelenül kínos történet.

Májusi számonkérése után végül 3 millió forintot visszaadott az alapítványnak, ez után már kevésbé volt együttműködő. Összesen 3,62 millió forintot vett el, amiből csak 3,2 millió forintot adott meg. Ha az elmaradt kamatot és a bankköltségeket számoljuk, még 436 ezer forinttal tartozik az alapítványnak.

Ráadásul, hiába a sikkasztás miatt zajló nyomozás ténye és a diákok alapítványának erős gyanúja, a fideszes tanárt átmentették egy másik iskolába. A portál információi szerint a XV. kerület valamelyik intézményében helyezkedett el.

Kovács Katalin, az Észak-pesti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója a hírportál kérdésére annyit mondott: Király „szakmai munkáját az őt foglalkoztató intézmény vezetője jogosult megítélni”.

Valódi Hírek