Diplomát hazudott magának a fideszes, de az ellenzéket büntették meg (+videó)

Papp Gábor (Fidesz) feljelentette azokat a DK-sokat, akik felhívták a figyelmet a turpisságra.

Papp Gábor (2010 óta Hévíz fideszes polgármestere) pert indított egy újságíró és két DK-s képviselő ellen, akik felhívták a figyelmet arra az aprócska tényre, hogy a városvezető hazudott a diplomájáról.

A politikusról még 2008-ban egy keszthelyi önkormányzati pályázatban többször is azt írták, hogy van diplomája.

Pedig, mint kiderült: azt nyelvvizsga híján nem kaphatta meg. A polgármester elismerte, hogy a pályázati anyagba az ő adatközlése alapján kerültek be a róla szóló állítások, de a diplomakérdést a pályázat megírásáért felelős osztályra kente.

Az ominózus pályázatnak köszönhetően Papp Gábor az úgynevezett Mentoriroda vezetője lett 2010-es megválasztásáig. – írja a 24.hu.

Papp Gábor, fotó: MTI

A diplomakamu leleplezése 2014-ben a Blikkben jelent meg. Arról is írtak, hogy Papp olyan pozíciót töltött be, amihez nem volt meg a megfelelő képesítése. A cikk tartalmáról 2014-ben sajtótájékoztatót tartott két helyi DK-s képviselő.

Papp Gábor ezután indított pert a Blikk, illetve a DK-sok ellen, és meglepő módon nyert is, azzal az indoklással, hogy bár hazudott a diplomáról, de nem jutott előnyhöz a dologgal, a Mentoriroda vezetéséhez ugyanis nem volt előírás a diploma megléte.

A bíróság ezért megrovásban részesítette a DK-sokat, akik enyhítésért fellebbeztek. Papp viszont az ítélet súlyosbítását szeretné elérni, pénzbüntetés kiszabását akarja.

Papp Gábor kellő fideszes arroganciával még rá tudott tenni egy lapáttal és kijelentette:

„Meg kell tisztítani a közéletet ezektől az emberektől, és felelősségre kell vonni őket, mert a társadalom egészét veszélyeztetik. Rágalmaikkal átlépték azt a határt, amit közszereplőként tűrnöm kell.”

Az ítéletre a Demokratikus Koalíció keszthelyi képviselője, Nagy Zoltán is reagált sajtótájékoztatóján.

(A videó kb a 2. percnél kezdődik és a jobb alsó sarokban kell rá hangot adni)

Valódi Hírek