Nyolcan haltak meg a pusztító erdélyi viharban (+durva videók!)

Óriási vihar söpört végig vasárnap Erdélyen. A romániai Készenléti Főfelügyelőség vasárnap esti adatai szerint nyolcan meghaltak, 67-en pedig megsérültek a pusztító időjárásban.

Az áramszolgáltató szerint Arad öt kerületében összesen 45 utcában szakadt meg az áramszolgáltatás, és a megye számos más települése is villamosenergia nélkül maradt. A szakemberek mindent megtesznek, hogy minél hamarabb visszaállítsák az áramszolgáltatást – írja a Maszol.ro.

Temes megyében öt, Beszterce-Naszód megyében két ember halálát okozta a vihar, egy ember pedig az Arad megyei Menyházán hunyt el az óránként száz kilométeres sebességet is meghaladó sebességű szélben. Fák zuhantak rájuk, egy férfit pedig egy leszakadt hirdetőtábla ütött agyon.

Mihai Tudose román miniszterelnök vasárnap bejelentette: az érintett településeknek anyagi segítséget nyújtanak.

A vihar tetőket tépett le, megrongálta a házak szigetelését, de vitte a kinn felejtett bútorokat és nem kímélte a fákat, közlekedési táblákat sem. Sokkoló videók:

https://twitter.com/DragosIonita/status/909667292329496576?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fhvg.hu%2Fvilag%2F20170918_nyolcan_haltak_meg_az_erdelyen_vegigsopro_apokaliptikis_viharban

Valódi Hírek