Orbánék meg akarják akadályozni, hogy egy EU-bizottság kivizsgálja a felcsúti Disneylandet

Több, uniós pénzből megvalósult magyar projektet is szeretne megvizsgálni az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottsága (CONT) – így határoztak a szervezet szeptember 4-i ülésén.

A bizottság érdeklődését a százmilliókból megvalósított, ám üres kocsikkal zakatoló felcsúti kisvasút is felkeltette – számol be róla a 24.hu.

Lázár János és Deutsch Tamás nagyon kiakadtak a döntés miatt. A NER két katonája természetesen politikai támadást sejt az érdeklődés mögött. Lázár még levelet is írt a bizottságnak:

„Különösen felháborítónak tartom, és kategorikusan el is utasítom, hogy a több ezer társfinanszírozásból történetesen azt a projektet vizsgálják, amelyet a magyar miniszterelnök szülőfalujában valósítottak meg”.

Lázár szerint ugyanis azokra a projektekre, amelyek ellenzéki politikusok által vezetett településeken valósultak meg, bezzeg nem kíváncsiak.

A bizottság egyébként úgy elhajtotta Lázárt, ahogy azt illik. Röviden közölték, hogy: „Nem hagyjuk, hogy magyar kormány döntse el, hogy mit nézzünk meg”.

fotók: Vörös Attila, iho.hu

Deutsch Tamás is beszállt a buliba, szerinte „a sok ezer kisprojekt egyike egy turisztikai célú beruházás, aminek az egyik állomása az a falu, ahol egyébként születésétől kisiskolás koráig a miniszterelnök élt. Ez a bűne ennek a szerencsétlen kis falunak”.

Az eset kapcsán Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője is megszólalt. A 24.hu-nak nyilatkozva kijelentette,

„Orbánék gerinctelenül lerabolták az uniós forrásokat, szinte minden eurocentet a rokonok vagy narancsos üzlettársak kaptak meg. Ezen nincs mit szépíteni.”

A kutya által nem használt szellemvasúttal kapcsolatos legfrissebb hírünk, hogy Orbánék dafkéból is meghosszabbítják.

Valódi Hírek