Milliárdokkal tartoztak az államnak, de felhúztak egy társasházat az Orbán-família üzlettársai

Könnyű az élet, ha az ember a miniszterelnök rokonával üzletel. Így egyesek még azt is megengedhetik maguknak, hogy miközben milliárdokkal tartoznak az államnak, gyorsan építsenek egy társasházat is.

A HírTv Célpont műsora megtalálta a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak hárommilliárddal adós maradt cég, a Cider Alma tulajdonosait.

A cég tulajdonosairól eddig keveset lehetett tudni, de mint kiderült, rendszeres üzlettársai Ökrös Imrének, aki a miniszterelnök feleségének rokona.

Bár a rokonságot sokáig bagatellizálni próbálták, a Célpont kiderítette, hogy a családok jóban vannak. Sőt: Orbánék rendszeresen meg is látogatják őket Szolnokon.

A Cider Alma zseniális biznisze egyébként annyiban állt, hogy három éve a hatalmas almatermés leveret az árakat, így sok termelőt a csőd fenyegetett. A milliárdos veszteségeiről ismert Magyar Nemzeti Kereskedőház azonban tonnaszám vásárolta fel az almát sok milliárd forintért, a piaci ár fölött. Ezzel megmentették a termelőket, a terv pedig az volt, hogy külföldön eladják az almát és így még nyereséget is termelnek.

Erre a feladatra pedig az eredetileg sofőrszolgálatként alapított Cider Almát találták a legalkalmasabbnak. Ők el is adtak egy komolyabb tételt, ám az árát az állami cég sosem látta. 24 ezer tonna alma árát, cirka 3 milliárd forintot követeltek a cégen. Hogy a három milliárddal mi lett a miniszterelnök rokonának üzlettársainál, azt azóta sem tudni.

Persze az ügyből nem lett botrány, mert

egy Mészáros Lőrinc köreihez sorolt faktorház az utolsó fillérig kiegyenlítette a Cider Alma tartozását.

Ez azért is furcsa, hiszen a faktorházak azon keresnek hogy töredék áron veszik meg az adósok tartozását, majd megpróbálnak ennél többet behajtani rajtuk.

Slusszpoén, hogy az almabizniszes korszakban a Cider Alma tulajdonosainak egyéb üzletei jól prosperáltak. Felépítettek például egy csinos kis 22 lakásos társasházat Debrecenben. A lakások értékesítése jelenleg is zajlik.

Hiába, ez a korlátlan lehetőségek hazája.

A riport megnézhető lesz keddtől a Célpont Youtube-csatornáján.

Valódi Hírek