A BKV hajszát indított az igazmondó buszsofőr ellen

Nagy erőkkel keresi a közlekedési társaság azt a buszsofőrt, akinek a múlt héten volt bátorsága lefotózni és közzétenni, hogy milyen kegyetlen körülmények között kell dolgoznia.

A sofőr a frissen vásárolt Modulo-buszok egyikében lőtte a képet, melyen jól látható, hogy a járművön bedöglött klíma miatt 45,3 Celsiusban kell szállítania az utasokat.

A Népszava úgy tudja, a BKV most keresi a merész sofőrt, a járművezetőket pedig arra utasították, hogy ha elromlik a klíma, nyissanak ablakot.

Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint elfogadhatatlan a BKV belső hajtóvadászata.

„Egyes munkáltatók a problémák megoldása helyet Columbo és Derrick közös gyerekét játszva egyfolytában nyomoznak, vajon ki készítette a fotót. Ahelyett, hogy energiájukat inkább a munkára összpontosítanák”

Szabó elmondta: a GST trolibuszokra augusztus elején kötöttek szerződést a klímaberendezés javítására. Ha ez igaz, őszre-télre lehet majd használni a klímát. Csodálatos érzés lesz.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után a BKV Zrt. az alábbi közleményben reagált.

A BKV Zrt. illetékes szakterülete valóban próbálta megtudni, hogy melyik konkrét autóbuszon fordulhatott elő az eset, mivel a nyári kánikula alatt számos észrevétel érkezett az autóbuszok klímaberendezéseinek nem megfelelő működésével kapcsolatban.

Tekintettel arra, hogy a szóban forgó esetben egy új típusú autóbuszunk érintett, a hiba elhárítása érdekében kötelességünknek érezzük utánajárni, hogy melyik konkrét járművön jelentkezett a probléma.

A munkáltató esetében erre azért is volt szükség, mert járművezetőnk a légkondicionáló berendezés rendellenes működését sajnálatosan nem jelezte a műszaki szolgálat részére, ehelyett – véleményünk szerintünk nem a probléma megoldására fókuszálva – inkább az online médiában tette közzé azt. Ezt azért is gondoljuk sajnálatosnak, mert Vállalatunknál fontosnak tartjuk a „nyitott ajtók” elvének érvényesülését, ezzel párhuzamosan pedig arra ösztönözzük munkavállalóinkat, hogy javaslataikat, észrevételeiket nyugodt szívvel terjesszék az illetékes vezetőség elé.

Fentiek alapján visszautasítjuk Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezet elnökének azon állítását, miszerint „a BKV belső hajtóvadászatot rendezett a fotó készítője után”.

Fontos hangsúlyoznunk, hogy a BKV Zrt. a rekordokat döntögető hőmérséklet mellett is mindent megtesz – az utasokat érintő hőterhelés csökkentésén túl – azért, hogy a Társaság dolgozói számára a rendkívüli hőségben elviselhetőbb legyen a munkavégzés.

Valódi Hírek