A budapesti MSZP szembe megy Botkával és összefogásra készül

A budapesti MSZP fogja megállítani Botka kirekesztős őrületét?

A Nyugati Fény birtokába jutott az MSZP budapesti párttanácsának hétfői üléséről készült jegyzőkönyve.

Az ülés egyetlen napirendi pontja a budapesti választási bizottság tagjainak megválasztása volt – ez a testület irányítja majd az MSZP budapesti kampányát.

A jegyzőkönyv szerint a budapesti választási bizottság elnöke Kunhalmi Ágnes lett, a kampányfőnök Őrsi Gergely, a bizottság tagjai pedig Hatvani Csaba, Horváth Csaba, Havas Szonja, Kiss László, Lukóczki Károly és Szenteczky János. A budapesti párttanács a tagokat egyhangúlag megválasztotta.

Bár Botka a neki hűségesküt tevő Tóth Józsefet erőltette Budapesten, az angyalföldi polgármester nem lett a budapesti választási bizottság elnöke, de még tagja sem.

Ellenben a fenti névsorból egy összefogáspárti budapesti hatalmi centrum látszik körvonalazódni. Szocialista forrásunk elmondta: ezek az emberek nem osztoznak Botka fóbiáiban, és ha törik-ha szakad megegyezést akarnak Budapesten a DK-val, mert tudják, hogy Botka kirekesztősdijével nevető harmadikként a Fidesz fogja elvinni a budapesti egyéni mandátumokat.

Szocialista forrásunk hozzátette: Budapesten egyre türelmetlenebbül és dühösebben figyelik Botka és „alkesz tanácsadójának” ténykedését és készek közbelépni, mielőtt végleg elmérgesítik a viszonyt az összefogásra ítélt baloldali pártok között.

Budapest azért sarokpont, mert itt az MSZP-nek nincs hegemóniája az ellenzéki oldalon, sőt a 2014-es európai parlamenti választások eredménye alapján a DK itt egy kicsivel erősebb is, mint az MSZP. Így tehát a fővárosban nincsenek diktáló pozícióban a szocialisták: egyenlő erősségű felek megállapodására van szükség, ha nem akarják, hogy a Fidesz vigyen mindent.

Kunhalmi Ágnes a párttanács ülésén elmondta: legalább 8 egyéni mandátum elnyerését reméli (a szövetségesekkel közösen), de ha karácsony előtt létrejön az összefogás, akkor 12 képviselői helyet is el tud képzelni a baloldalnak.

Sikerül-e budapesti MSZP-nek megállítani Botka kirekesztős őrületét?

Valódi Hírek