Húszezer ember vonult békében, vidáman a prágai Pride-on

Mintegy 20 ezren vettek részt szombat délután Prágában a melegek felvonulásán, amely a cseh fővárosban most záruló szexuális kisebbségek hete, a Prague Pride 2017 csúcspontja.

A Prague Pride fesztivált immár hetedik alkalommal tartották meg a cseh fővárosban.

A menet élén Adriana Krnácová, Prága főpolgármestere haladt,

aki hivatalos védnökséget vállalt a rendezvény felett. A prágai polgármesteri hivatal épületén egész héten ki volt tűzve a szivárványos zászló.

fotó: Prague Pride / Twitter

Szolidaritása jeléül a menetben több cseh politikus is megjelent, így mások mellett Karla Slechtová regionális fejlesztési miniszter. Az LMBT közösség tagjai délben a Vencel téren gyűltek össze, majd kéttucatnyi kocsival a Letná parkba vonultak, ahol éjjelig tartó koncertek lesznek.

A kocsik egyikét az Egyesült Államok prágai nagykövetsége, egy másikat pedig az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet készítette. A néhány órás menetet karneváli hangulat, színes, kosztümös öltözetek, sok zene, tánc, több tucatnyi szivárványos zászló jellemezte.

A rendőrség 15 ezerre, a szervezők 20-25 ezerre becsülték a résztvevők számát. 30-40 százalékuk külföldről érkezett a cseh fővárosba. A menetben magyar csoportokat is látni lehetett.

Rendzavarás az esti órákig nem történt.

Valódi Hírek