Botka 8 hónapja üti Gyurcsányt, eközben az MSZP csak veszít a népszerűségéből

A DK szóvivője szerint ha Botka annyi energiát fordítana Orbán támadására, mint amennyit Gyurcsányéra, akkor nem csökkenne tovább a népszerűsége.

Idézzük Gréczy Zsolt Facebook-posztját:

„Botka Lászlónak 8 hónapja volt arra, hogy bebizonyítsa, hogy képes Orbán legyőzésére. Ez nem sikerült: nem a DK és nem Gyurcsány Ferenc az oka annak, hogy mind Botka, mind az MSZP népszerűsége csökkent.

A Botka által bejelentett egymillió új szavazó megszerzése helyett a meglévő támogatók egy része is elpártolt az MSZP-től, és a Botka által vezetett közös ellenzéki lista programját is elutasították a demokratikus ellenzéki pártok.

Érthető Botka csalódottsága, de a hibát nem érdemes folyton másban keresnie. Az elmúlt 8 hónapot Botka egy Gyurcsány Ferenc nélküli politika megvalósításával töltötte, de ez egyetlen új szavazót sem hozott pártjának. Nem lehet a DK elnökét okolni Botka hónapok óta tartó kudarcsorozata miatt.

Ha Botka annyi energiát fordítana Orbán támadására, mint amennyit Gyurcsányéra, akkor talán nem csökkenne tovább a népszerűsége.

A DK továbbra is nyitott az MSZP-vel való tárgyalásokra, mert minden választókörzetben egy demokratikus ellenzéki jelöltet kell állítani. Az „egy az egy ellen” politikája ugyanis a győzelem előfeltétele.”

Gréczy Zsolt (Facebook)

Valódi Hírek