Még súlyosabb bűncselekménnyel vádolják a 18 éves fiút, aki segített a BKK-nak

Dagad a BKK-botrány, ami miatt önmagában valamelyik posztszovjet féldiktatúrában érezheti magát minden magyarországi lakos.

Azt eddig is tudtuk, hogy a BKK jegyvásárló rendszerében biztonsági rést találó, majd erről a BKK-t becsületesen értesítő srác ellen nyomoz a rendőrség, ám az eddigi rendőrségi közleményekből úgy tudtuk:

információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ám a főügyészség tájékoztatásából szerdán kiderült, hogy a fiút nem vétség, hanem bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

A kifejezés itt azért nem mindegy, mert vétségért kettő, bűncselekményért ebben az esetben három év szabadságvesztés szabható ki.

Az ügyészség további részleteket nem közölt, „a nyomozás érdekeire” való tekintettel.

Magyar Gábor ügyvéd azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy gond van a tényállással, mivel az, hogy valaki online vásárlás közben, a kosárba rakáskor átír egy számot, az nem minősíthető információs rendszer vagy adat megsértése vétségének, gyakorlatilag értelmezhetetlen a vétségi alakzat gyanúja.

Mint ismert: A BKK és a T-Systems feljelentése után otthonából vitték el a rendőrök azt a 18 éves fiút, aki egy biztonsági rést talált a BKK elektronikus jegyrendszerében és 50 forintért vett magának bérletet.

Ezután a felháborodott állampolgárok szabályosan megostromolták a BKK Facebook-oldalát, a legütősebb kommenteket itt gyűjtöttük össze, a legviccesebb mémeket pedig itt.

Tessék-lássék módon a T-Systems és a BKK vezére is “bocsánatot kért”, ez azonban nem hatotta meg a civileket, akik tüntetést szerveztek a botrány miatt.

Valódi Hírek