Megakadályozott egy ocsmány korrupciót a polgármester, cserébe a Fidesz és az MSZP közösen függesztené fel

Gusztustalan történet következik, amely megmutatja, hogy a lopásban milyen hibátlanul együttműködik a Fidesz és az MSZP.

A XV. kerület DK-s polgármestere, Hajdú László nem volt hajlandó elrendelni a kifizetést egy korrupciógyanús, elképesztően túlárazott beruházás ügyében, amit a képviselő-testület előzőleg megszavazott.

A bizniszben érdekelt Fidesz ezért fegyelmi eljárást kezdeményezett Hajdú László ellen, amihez meglepő módon a helyi MSZP és Jobbik is csatlakozott.

Hajdú László, a XV. kerület polgármestere / fotó: origo

A javaslat szerint a következő ülésen létrehoznák a vizsgáló bizottságot a polgármester ellen. A bizottság tagjai a fideszes Agárdi János, az MSZP-s Móricz Eszter és a jobbikos Bodó Miklós lennének.

Móricz Eszter (MSZP) neve onnan lehet ismerős, hogy a kvótakampányban szembement a saját pártjával, és kijelentette, hogy ő bizony részt vesz Orbánék kamunépszavazásán.

Móricz Eszter (MSZP), akinek inkább a Fideszben lenne a helye

Az MSZP-től valami kis megrovást kapott érte, de nem zárták ki a pártból. Most ő akarja kinyírni a polgármestert, aki megakadályozta a Fidesz-MSZP mutyit.

A fegyelmi eljárásban a polgármester „büntetése” megrovás lehet, vagy a tiszteletdíjának legfeljebb 20 százalékkal történő csökkentése. Sokkal fontosabb viszont, hogy a vizsgálat idejére a polgármestert felfüggesztik a tisztségéből.

A felháborító Fidesz-MSZP korrupció ügyében megszólalt Gyurcsány Ferenc is, aki ezt írta ki a Facebookjára:

Frissítés: Szigetvári Viktor az Együtt nevében szolidaritásáról biztosította Hajdút, és jelezte: elszomorítja, hogy akadt olyan szocialista önkormányzati képviselő, aki polgármestere ellen harcol ezekben a napokban.

„Ez nem szolgálja a kerület érdekét, és nem szolgálja a 2018-as kormányváltást, helyben pedig László Tamás fideszes képviselő leváltását sem” – írta közleményében Szigetvári.

(Index nyomán)

Valódi Hírek