Kidobatta a Magyar Nemzet stábját egy nyilvános rendezvényről a Fidesz (+ videó!)

A 444 tudósítója után a Magyar Nemzet stábját is kihajították egy kormányrendezvényről.

A Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Magyar Nemzet is tájékoztatni szerette volna olvasóit az Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése című kiemelt uniós projekt szerdai nyitórendezvényén, de nem engedték be a lap munkatársait.

A Nemzetgazdasági minisztérium sajtósa, Lukács Tamás azt állította, hogy a rendezvény korlátozottan sajtónyilvános, meghívóra és előzetes regisztrációra lett volna szükség. Ehhez képest az újságírók megérkezésekor a portások sem kérték rajtuk számon regisztrációt, sőt, az egyik őr azt is megjegyezte, hogy

nyilvános a rendezvény, bárki jöhet, csak fel kell írni a nevét és a sajtóorgánumot, ahol dolgozik.

De nem mehetett bárki.

Hogy kizárták a lapot az eseményről, azért is furcsa, mert egy uniós támogatás kedvezményezettjeként kötelessége volna minél szélesebb körben terjeszteni a projektről szóló információkat.

Amikor Lukács Tamást arról kérdezték, miért nem kívánják beengedni a Magyar Nemzetet, azt válaszolta, „az MTI nekünk természetesen teljesen elég, ők fognak tudósítani”, így javasolta, hogy ezt a beszámolót használják ők is.

A lap egészen szürreális párbeszédet rögzített ezután, íme:

A sajtó nyilvános megalázása kezd népszokássá terebélyesedni országunkban. A hagyományt a jelek szerint az MSZP is magáévá tette: Botkáék Szegeden tegnap az Echo TV stábját hajtották el penetráns modorban, az az incidens ebben a videóban látható.

Valódi Hírek