Fejenként félmillióért öltöztettük fel Rogán államtitkárait

A havi bruttó közel milliós fizetés mellé tavaly még kétszer kaptak ruházati hozzájárulást is a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárai, összesen 450 ezer forint összegben. A kocsijukat is mi vettük.

A kormány.hu-n közzétett adatok szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda mindhárom államtitkára, Tuzson Bence, Dömötör Csaba és Nagy János is havi bruttó 997 200 forint fizetést kap, ezen felül pedig tavaly kaptak még 200 ezer forintnyi cafeteriát, és egyszer 150 ezer, majd újabb 300 ezer forintnyi „pénzbeni ruházati hozzájárulást” is.

Tuzson, Nagy és Dömötör
Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI

De nem csak a pompás öltönyeiket fizetjük, a kocsijukat is mi vettük nekik, mert megérdemlik: a három államtitkár egy-egy Skoda Superbet kapott. Ennek az autónak az induló ára is kis híján 7 millió forint, az erősebb motorral futó, jobban felszerelt példányai 11 millióba kerülnek.

Skoda Superb. Forrás: Totalcar

A bruttó 1,1 milliót kereső Rogán és az ugyancsak bruttó 1,5 millióban részesülő Orbán nem kapott ruhapénzt, de nekik szerencsére már megvan a kellő rutinjuk ahhoz, hogy valahogy kibekkeljék a nehéz éveket.

(HVG nyomán)

Valódi Hírek