Gyurcsány újabb részleteket közölt az orosz dokumentumokról

Banki papírokkal zsarolhatják az oroszok Orbánt – mondta a DK elnöke, akiből azonban ennél többet egyelőre nem lehet kihúzni.

Mint megírtuk, Gyurcsány Ferenc, szők két hete egy békéscsabai fórumon jelentette be, hogy olyan dokumentumokat látott, amelyek alapján több mint valószínű, hogy az oroszk zsarolják Orbán Viktort. Később 72 órás ultimátumot adott Orbánnak, hogy tisztázza magát vagy perelje be az állításért, ezt azonban a miniszterelnök a mai napig nem tette meg.

Gyurcsány mindehhez az ATV Egyenes beszéd című műsorában most hozzátett némi adalékot.

Eszerint Orbánék első kormányzása után egy magas rangú és nagyon hiteles ember kereste meg, aki szóban tájékoztatta, hogy vannak a fideszes politikusra nézve terhelő iratai.

Akkor még nem látta ezeket, szó nélkül hagyta. Nemrég viszont kétszer is találkozott a közvetítővel, és meg is nézte az iratokat. Azt viszont nem tudja, kinek a birtokában vannak, csak annyit, hogy

szláv akcentusa van, egyébként angolul tárgyaltak.

Gyurcsány arra engedett következtetni, hogy banki papírok lehetnek a szóban forgó dokumentumok.

A műsorvezető kérdésére, hogy titkosszolgálati információ lehet ez vagy sem, Gyurcsány csak annyit mondott, hogy „mindegyikünkre rádolgoznak, de nem csak az oroszok”.

Megjegyezte:

„Amíg nem hozok dokumentumot, minden állításommal – milyen dokumentumot láttam, milyen banktól, és minden más állításommal – Orbán Viktort segíteném, hogy egy esetleges későbbi eljárásra fel tudjon készülni.”

A teljes beszélgetés itt látható.

 

Valódi Hírek