Gyurcsány Ferenc: “Orbán imádkozzon, mert évtizedes börtönbüntetés vár rá!”

Lejárt a 72 óra, amit Gyurcsány Ferenc adott a miniszterelnöknek arra, hogy beperelje őt az állításaiért.

A DK elnöke arról beszélt: Olyan dokumentumok vannak Oroszország birtokában, amelyek a Fidesz törvénytelen finanszírozását bizonyítják. Ezek miatt Orbán zsarolható helyzetben van az oroszok által.

Orbán Viktor az elmúlt 72 órában nem jelentette fel Gyurcsány Ferencet a kijelentésekért, Gyurcsány így igazolva látja az általa mondottakat. A DK elnöke csütörtökön ezt írta ki a hivatalos Facebook-oldalára:

“Az elmúlt hat napban tett nyilatkozataimban azt állítottam, hogy Oroszország megfelelő szervei információkkal rendelkeznek a Fideszhez és személyesen Orbán Viktorhoz köthető, olyan törvénytelen pénzmozgásokról, amelyek rávilágítanak a párt és elnökének törvénytelen és tisztességtelen finanszírozására.

Hozzátettem, hogy közvetítőkön keresztül lehetőségem nyílt betekinteni olyan dokumentumok másolataiba, melyek ezt az állítást alátámasztják. Állítottam, hogy ezek alapján

a magyar miniszterelnök Oroszország által zsarolható helyzetben van

és elvártam, hogy a miniszterelnök vagy tisztázza magát vagy indítson ellenem jogi eljárást. Minderre 72 órát adtam Orbán Viktornak.

AFP fotó / Kisbenedek Attila

A 72 óra lejárt, a miniszterelnök nem tisztázta magát és nem indított jogi eljárást. Korábbi állításaimat fenntartom. Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy amennyiben az általam látott dokumentumok hitelesek,

a miniszterelnök súlyosan megsértette a magyar törvényeket és elárulta a hazáját.

Nem Magyarország miniszterelnökeként, hanem Oroszország zsarolható ügynökeként tevékenykedik. Biztosíthatom arról, hogy minden törvényes eszközzel azon leszek, hogy állításaimat a dokumentumok megszerzésével és nyilvánosságra hozatalával bizonyítsam.

Biztosíthatom őt és a választókat arról, hogy semmilyen olyan lépést nem teszek ennek érdekében, amely sértené a hazámat, a törvényeket, elárulná eskümet, miszerint Magyarországot és csak Magyarországot képviselem.

A miniszterelnöknek egyetlen lehetősége maradt, imádkozhat, hogy a dokumentumok ne kerüljenek nyilvánosságra, mert ez nem egyszerűen politikai bukásához, hanem évtizedes börtönbüntetéshez, emberi, morális, politikai megsemmisüléséhez vezet.

Az igazság bizonyíthatóságát kívánva, a továbbiakban a fentiek értelmében fogok eljárni.”