A DK arra kéri a többi ellenzéki pártot, vonuljanak ki Orbán álparlamentjéből

A Demokratikus Koalíció arra kéri a többi demokratikus ellenzéki pártot, fontolják meg a parlamentből való kivonulást a ciklus végéig.

Ezt Molnár Csaba, a DK alelnöke jelentette be csütörtökön.

Molnár felidézte: amikor a Fidesz bezáratta a Népszabadságot -ami a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb támadása volt a sajtószabadság ellen – akkor a DK kivonult a parlamentből.

Nem a kormány, hanem a rendszer ellenzékeként kívánunk dolgozni

– mondta, ennek érdekében pedig csak a kétharmados törvények megakadályozása miatt hajlandóak bemenni Orbán bábparlamentjébe.

Ugyanígy nem fordulnak Áder Jánoshoz és az Alkotmánybírósághoz, mert amazok is ennek a rezsimnek a bábjai.

„Tavaly egyedül maradtunk a parlament bojkottjával, pedig akkor lenne hatásos, ha mindenki ezt tenné.” – mondta az alelnök, hozzátéve:

Most egy új helyzet van. Az elmúlt hetek eseményei, a CEU elleni támadások, a civilek ellen indított támadások azt mutatják, hogy

Magyarországon nem demokrácia van, hanem Orbán egyszemélyes uralma.

A parlamentben szolgai módon fogadják el a Moszkva diktálta törvényeket.

A DK ezért arra kéri a többi demokratikus ellenzéki pártot, fontolják meg a parlamentből való kivonulást a ciklus végéig.

Molnár Csaba szerint ha most a teljes demokratikus ellenzék kivonulna, az egy ugyanolyan erőteljes lázadás lenne a demokratikus pártok részéről, mint amilyen lázadást az utcán tapasztalunk a tüntetőktől. Ez a kettő vihet közelebb a 2018-as rendszerváltáshoz.

Valódi Hírek