Néppárti üzenet a Fidesznek: „Miért nem húztok már el az EU-ból?!”

A Fidesz-KDNP nevezetű üzleti konzorcium az itthon szokásos stílusban próbálta meg elmagyarázni, hogy mi a baj a CEU-val, de az európai parlamenti képviselők nem igazán voltak vevők erre.

Óriási felháborodást váltott ki az európai parlamenti képviselők körében egy levél, amellyel a fideszes EP-képviselők próbálták megmagyarázni a többi néppárti politikusnak a Magyarországon történteket a CEU-val kapcsolatban – írja a Politico.

A hibás angolsággal megírt levélben az állt, hogy a lex CEU kritikusait súlyosan megvezette az amerikai milliárdos propagandája, ezért

a kritikusok csak egy „virtuális valósággal” küzdenek.

A levélben a CEU elleni támadást egy George Orwell Állatfarmjából vett idézettel próbálták alátámasztani, miszerint vannak egyenlők és vannak egyenlőbbek.

A lap szerint az e-mailtől sokan kiakadtak. Frank Engel, egy luxemburgi néppárti képviselő egyenesen azt követelte, hogy a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, Magyarország pedig az EU-ból.

Frank Engel. Fotó forrása: lessentiel.lu

„Hagyjuk a dumát. Tudjuk, hogy mi történik és miért. Miért nem húztok csak el mind a néppártból, mind az EU-ból saját magatoktól?

Gyakorlatilag már így is kívül vagytok. Úgyhogy menjetek. Kérlek, menjetek”

– válaszolta a luxemburgi politikus a magyar képviselőknek.

(A hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek