Egymásnak ugrott a Momentum és az LMP

A Momentum nem tartja hatékony eszköznek a népszavazást sem a Városliget, sem Paks 2. ügyében, ezért nem támogatja az LMP népszavazási kezdeményezéseit. Az LMP sajnálja, hogy a pártérdekek, és nem a nemzeti érdek vezérli a Momentumot -írja a HVG.

A LMP ezt kérdezné meg a lakosságtól:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy módosítsa a Városligeti Építési Szabályzatot, hogy a Városliget közpark megengedett legkisebb zöldfelülete 70 százalék legyen?”

A Momentum szerint azonban rossz a kérdés, hibás a megközelítés.

Hajnal Miklós. Fotó: Budapester.hu

Főleg a “zöldfelület” fogalmának homályos jogi definíciója miatt könnyen támadhatónak tartják a kezdeményezést. Szerintük jobb megoldás lett volna egy

“teljes értékű zöldfelület”-ről kiírt népszavazás,

amely nem csak a Városligeti Parkra, hanem a teljes övezetre vonatkozik.

Ami Paksot illeti: az LMP kérdései nem konkrétan Paks 2-ről szólnak, ráadásul a népszavazás ebben az esetben nem hatékony eszköz. ” Hajnal Miklós, a párt szóvivője mindehhez hozzátette: „ügyek és nem pártok mögé kell beállni. Az LMP – nagyon helyesen – a NOlimpia mögé állt be, ami egy többezer milliárdos pazarlást akadályozott meg.”

Aki le akarja állítani Paks 2-t, annak le kell váltani a kormányt – mi ezen dolgozunk” – írta a Momentum.

AZ LMP válaszképpen közölte: Remélik, hogy a Momentum megváltoztatja az álláspontját és

„az atomenergia támogatása helyett csatlakozik hozzánk

abban, hogy ellehetetlenítsük az Orbán-Putyin paktumot és a megalomán környezetromboló fideszes beruházásokat”.

Sajnáljuk, hogy a Momentum a saját szűk pártérdekei alapján hoz döntéseket, és nem az alapján, hogy mi a nemzeti érdek – nyilatkozta Ungár Péter, az LMP elnökségi tag.

(Index és HVG nyomán)

Valódi Hírek