Muszlim migránsnak nézték a fejkendős magyar lányt a vonaton

A magyarországi vonatozás gyakran okoz kaland-közeli élményeket a fizető közönségnek, Balogh Feliciának azonban most egészen dermesztő utazásban volt része.

Balogh Felícia. fotó: Facebook

Mint a lány Facebook üzenetéből kiderül, péntek este a MÁV-val ment munkába, amikor egy idősebb nő letolta az ablakot. Ő fejére tett egy kendőszerű sálat, ami egészen különös reakciókat váltott ki utastársaiból: egy 18 év körüli srác riadtan hátrapillantgatott, majd úgy döntött, hogy inkább továbbáll, és átült egy másik kocsiba.

De a java még csak ezután kezdődött. Felícia így emlékszik vissza:

„Két neonáci tag felszállásuk után nagyon nézegettek, sutyorogtak, miközben felém-felém böktek ujjukkal, aztán végül is az egyik ezt mondta a másiknak:

“Figyelj, most nincs időnk EZT itt elintézni, meg balhézni, le kell szállnunk, mert vár az XY.

És még mindig nincs vége:

„A szomszédos ülésre leült egy anyuka fiatal lányával, aki többször igazi félelmet sugárzó tekintettel méregette őt, a kislány az anyukájának non-verbális kommunikációval a tudtára adta, hogy én vagyok a zavar a gépezetben, mire ő frappánsan ennyit mondott: „Na gyere, elülünk INNEN EMELLŐL” – és megvetően felém mutatott…”

Mindeközben a kalauz egy gyors fintorral átnézett rajta, majd anélkül, hogy a bérletét kérte volna, elviharzott.

A lány végül magára maradt. Így foglalta össze benyomásait:

„Így maradtam hát én egyedül a kocsiban, félreértelmezett arab terroristaként.

Vagy talán sabbatra tartó zsidóként, vagy egy kicsit tradicionális romaként vagy egy konzervatív vallás képviselőjeként….”

Valódi Hírek