Megtévesztő kamuoldalt működtetnek a szocialisták az Egyenes Beszéd nevében

Kálmán Olga fotójával visszaélve és az ATV „Egyenes Beszéd” című műsorának védjegyét megsértve működik egy hazug propagandaoldal a Facebookon.

Az oldal címe: Egyenes Beszéd, a profilképén pedig Kálmán Olga hivatalos fotója található. Aki rákeres a Facebookon az Egyenes Beszéd című műsorra, annak ezt a kamuoldalt adja ki elsőként a kereső.

A megtévesztő oldalnak több, mint 18.000 követője van – ezeknek az embereknek a zöme azt hiheti, hogy Kálmán Olga, vagy az Egyenes Beszéd szerkesztősége kommunikál itt a közönséggel.

Az oldalon kizárólag az MSZP legkeményebb propagandája folyik, így felváltva posztolnak Botka Lászlót dicsőítő és Botka ellenfeleit ócsárló cikkeket. De megosztották a Societas hamisított videóját is, amelyet itt lepleztünk le.

Hogy még megtévesztőbb legyen, a Kálmán Olga arcképével visszaélő oldal egyes szám első személyben kommunikál: megosztja például az MSZP-s Horváth Csaba posztját olyan kommenttel, hogy

„Nagyon jó írás, minden szavával egyetértek!”,

vagy megosztja közvetlenül az MSZP Facebook-oldaláról Botka propagandafotóját azzal a szöveggel:

„Ez egy nagyon jó hír. Ma Botka László a legnépszerűbb miniszterelnök jelölt.”

Mindezt Kálmán Olga profilképe alatt, mintha ő írta volna ki:

A kamuoldal a hivatalos MSZP-propagandán kívül kizárólag Horváth Csaba közszereplői oldaláról oszt meg tartalmakat, ezért megkérdeztük magát az érintettet, az MSZP budapesti elnökét.

Horváth Csaba a Nyugati Fénynek azt mondta, nem ő áll az oldal mögött. Majd hozzátette: nem érti, hogy ha valami probléma van, miért nem Németh S. Szilárd (az ATV hírigazgatója – a szerk.) keresi őt telefonon.

Megkerestük az ATV-t is. A Nyugati Fény kérdésére Braun Anna, az Egyenes Beszéd c. műsor szerkesztője elmondta: nem ők szerkesztik a megtévesztő oldalt és elhatárolódnak annak tartalmától. Hozzátette: Nincs információjuk arról, hogy ki hozta létre és ki üzemelteti a propagandaoldalt.

Hogy ne működhessenek ilyen arcátlanul csaló kamuoldalak, azt kérjük mindenkitől, jelentsék a Kálmán Olga fotójával és az Egyenes Beszéd nevével visszaélő oldalt a Facebooknak:

Itt található a kamuoldal

A borítóképe alatti 3 pontra kattintva tudod jelenteni és a „Csalás” opciót kell kiválasztani.

Köszönjük, hogy segíted megtisztítani az internetet a szeméttől!

Valódi Hírek